Antena Meniu Search
x

Papa Francisc şi-a ales camera în care va sta pe timpul vizitei în Harghita

În Harghita se fac deja pregătiri pentru vizita Papei Francisc. La Şumuleu Ciuc o clădire întreagă va fi zugrăvită, după ce o delegaţie de la Vatican, a ales-o pentru Sfântul Părinte. Se estimează că un milion de pelerini vor veni aici să-l întâmpine pe Papă.

Vezi și

În Harghita se fac deja pregătiri pentru vizita Papei Francisc. La Şumuleu Ciuc o clădire întreagă va fi zugrăvită, după ce o delegaţie de la Vatican, a ales-o pentru Sfântul Părinte. Se estimează că un milion de pelerini vor veni aici să-l întâmpine pe Papă. Cum nu mai sunt locuri de cazare pe o rază de 60 de kilometri, autorităţile fac apel la localnici să-i găzduiască pe oaspeţi.

O clădirea veche de două decenii ridicată în memoria unui episcop romano-catolic, care a fost deţinut timp de 13 ani în închisorile comuniste, este pregătită pentru vizita Papei Francisc. Centrul de pelerinaj va fi zugrăvit şi amenajat ca să găzduiască întreaga delegaţie a Sfântului Părinte. 

Pregătirile în Şumuleu Ciuc au început încă de la Crăciun, apoi au fost planificate în detaliu, după prima săptămână din ianuarie, când o delegaţie de la Vatican a vizitat Harghita. Sute de mii de pelerini ajung în fiecare an aici pentru cel mai mare pelerinaj catolic din Europa. 

Peter Gyorgy, directorul Asociaţiei umanitare Caritas: Cu toate ca a trebuit sa fim discreti,  a fost foarte  greu sa nu vorbim despre aceasta veste de care nimeni nu se astepta sa se intample, visam ca sfantul parinte sa ne viziteze. 

De la Bucureşti, Papa Francisc va sosi la Miercurea Ciuc la bordul unui elicopter. Iar până la Şumuleu va merge cu papamobilul. Se estimează că un milion de oameni vor veni să-l întâmpine. Autorităţile spun că, în zonă, pe o rază de 60 de kilometri, nu mai sunt locuri de cazare. 

Unul dintre localnici pune la dispoziţia pelerinilor cinci camere şi două apartamente şi e gata să amenajeze şi mansarda pentru cei care îi calcă pragul. 

Autorităţile au făcut apel şi la localnicii care pot să ofere găzduire celor care vin în Harghita special să-l vadă pe Papă. Şi se gândesc să amenajeze spaţii de cazare şi în clădirile publice.

Papa Francisc va fi în România, în  perioada 31 mai-2 iunie. Sfântul Părinte va vizita Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai probabil în prima zi, și va rosti un mesaj, alături de Patriarhul Daniel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Papa Francisc şi-a ales camera în care va sta pe timpul vizitei în Harghita