Antena Meniu Search
x

Papa Francisc vizitează Bulgaria, în timp ce România face pregătiri în așteptarea sa

Duminică, Papa Francisc va fi la doar câteva sute de kilometri de România. Începe vizita istorică în Bulgaria, o ţară, la fel ca a noastră, preponderent ortodoxă. Doar două oraşe va vizita la sud de Dunăre.

de Redactia Observator

la 05.05.2019, 01:20

Vezi și

Duminică, Papa Francisc va fi la doar câteva sute de kilometri de România. Începe vizita istorică în Bulgaria, o ţară, la fel ca a noastră, preponderent ortodoxă. Doar două oraşe va vizita la sud de Dunăre. În timp ce oficialii de la noi încă pun la punct toate detaliile, apar şi situaţii hilare. De exemplu, CFR le-a cerut românilor să se grăbească dacă vor să obţină un loc în trenurile suplimentare. Doar că vestea nu a ajuns şi la angajaţii de la casa de bilete.

Deşi angajaţii de la casele de bilete nu au aflat încă, în perioada 31 mai - 2 iunie vor avea vânzări record. Pe 31 mai, când Suvernaul Pontif va sosi la Bucureşti, toate cursele spre şi dinspre Capitală vor fi suplimentate. A doua zi, când va merge la Şumuleu Ciuc apoi la Iaşi, mai multe garnituri vor pleca din Braşov spre Miercurea Ciuc şi de aici către Adjud şi Cluj Napoca. La fel se va întâmpla şi pe rutele către Iaşi, unde Papa va ajunge la ora 17.

Pe 1 iunie, toate cursele spre Iasi, de la Bacau, Pascani si Vaslui, vor functiona la capacitate maxima. Tocmai pentru a-i aduce pe credinciosi la Iasi sa il vada pe Papa Francisc.

Întreg oraşul se va transforma într-un furnicar. Pe langa cursele suplimenatre cu trenul, organizatorii spun ca si-au mai anuntat sosirea la Iasi, pe 1 iunie si in jur de 3000 de autoturisme dar si aproximativ 400 de autocare cu pelerini.

Duminică, pe 2 iunie, Papa va merge la Blaj aşa că sunt suplimentate cursele dinspre Braşov, Alba Iulia, Cluj Napoca, apoi în sens invers.

Pentru vizita Papei Francisc de la Şumuleu Ciuc, un profesor de muzică din Harghita a compus un cântec care va fi interpretat în faţa Suvernaului Pontif în patru limbi: maghiară, română, engleză şi italiană.

Duminică, Papa Francisc ajunge în Bulgaria, unde va ţine o slujbă la catedrala Sf. Alexander Nevsky din Sofia. Iar luni, Suveranul Pontif va ajunge într-o tabără pentru refugiaţi, la Rakovsky.

Vizita vine după ani de tensiuni între Sofia şi Vatican. După ce Papa Ioan Paul al II-lea a fost împuşcat în Piaţa Sfântul Petru, pe 13 mai 1981, inclusiv CIA a susţinut teoria că atacatorul turc a fost spijinit de Bulgaria.

În 2002, însă, când Papa Ioan Paul al II-lea a ajuns la Sofia, a declarat că niciodată nu a crezut că Bulgaria a fost implicată în atentatul împotrivă sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Papa Francisc vizitează Bulgaria, în timp ce România face pregătiri în așteptarea sa