Antena Meniu Search
x

Video "Parada clătitelor", în Arad şi Harghita: Vizitatorii au primit deserturile gratuit

În staţiunea Moneasa din judeţul Arad a avut loc "Parada clătitelor", un festival sărbătorit în fiecare an. Zeci de bucătari au preparat cele mai sofisticate deserturi, iar gurmanzii s-au lins pe degete. Şi în comuna Ocna de Sus din Harghita a fost sărbătoare cu clătite. În ambele cazuri, deserturile au fost distribuite vizitatorilor, în mod gratuit.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 08:00

Vezi și

Deşi vremea nu a fost prielnică, mii de participanţi s-au adunat în staţiunea Moneasa, din Arad, nerăbdători să savureze clătitele devenite motiv de festival. Cu tigăile încinse şi cu aluatul pregătit, gospodinele au trudit din greu pentru a le satisface poftele celor prezenţi.

Comercianţii ştiu cu siguranţă cum să îşi atragă clienţii

Comerciant: „Ieri am dat pe gratis cam vreo 50-60 de clătite. Îi aşteptăm şi astăzi.”

Client: “Ei sunt cei mai buni la clătite. Şi am mâncat în fiecare an, deci mie mi se par cele mai bune clătite din toată România, sincer. Deci aşa clătite nu am mâncat în viaţa mea.”

Pe acelaşi subiect

Gurmanzii au putut testa mai multe sortimente. La Parada Clătitelor din Moneasa, bucătarii au pregătit în total 20 de mii de clătite.

Comerciant: “Avem clătite cu ciocolată albă, gem de prune, de zmeură, de fructe de pădure, de caise căpşuni şi afine.”

Client: “Am mâncat clătite cu gem de afine, ca şi aici niciunde.”

Clătitele lipovene au făcut senzaţie

De un weekend extrem de dulce au parte şi locuitorii din Harghita. În comuna Ocna de Sus, bucătarii au muncit la foc continuu pentru a-i servi pe turişti cu clătite care mai de care mai deosebite.

Pentru acest festival s-au prăjit în jur de 6000 de clătite, toate distribuite gratuit vizitatorilor. Însă, cei care au inistat să le plătească, au avut la dispoziţie o urnă în care puteau să doneze banii în scop caritabil.

Festivalul Clătitelor s-a încheiat cu nelipsita muzică tradiţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Parada clătitelor", în Arad şi Harghita: Vizitatorii au primit deserturile gratuit