Antena Meniu Search
x

Paradox. De ce nu e indicat să facem duş rece sau să bem băuturi cu gheaţă pe caniculă?

Deşi codurile portocalii de caniculă s-au mai stins prin ţară, temperaturile sunt în continuare greu de suportat, cel puţin în sud şi vest. Suntem deja în a 11-a zi de vreme extremă, cu temperaturi de foc, iar spre weekend meteorologii anunţă noi maxime de peste 40 de grade.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 13:13

Vezi și

Devine cu atât mai important să găsim soluţii ca să putem trece mai uşor peste aceste zile sufocante. Contrar obiceiurilor noastre, când este extrem de cald afară ar trebui să evităm duşurile reci şi băuturile cu gheaţă. Ce putem face în schimb?

Specialiştii explică faptul că ne amăgim cu băuturile reci sau cele în care punem foarte multă gheaţă pentru că senzaţie de răcorire durează foarte puţin, apoi revenim la o temperatură a corpului mai mare decât cea dinainte. Recomandarea este ca în această perioadă să facem duşuri calde, băi fierbinţi chiar, şi nu duşuri reci aşa cum ne-am putea imagina, pentru că putem suferi un şoc termic. 

Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că există un risc major de atacuri de cord în emisfera nordică din cauza valurilor de căldură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Paradox. De ce nu e indicat să facem duş rece sau să bem băuturi cu gheaţă pe caniculă?