Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De la praznic, la spital. S-au intoxicat în masă la un parastas, în Iaşi, după ce au mâncat colivă

Mai multe persoane au ajuns la spital, în acest weekend, după ce au participat la un praznic. La pomenire, care a avut loc în satul Cepleniţa, Iaşi, au participat aproximativ 120 de persoane, o parte dintre ele ajungând pe patul de spital, cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.

de Redactia Observator

la 24.09.2018 , 10:16

De la praznic, la spital. Zeci de oameni s-au intoxicat la un parastas, în Iaşi, după ce au mâncat colivă De la praznic, la spital. Zeci de oameni s-au intoxicat la un parastas, în Iaşi, după ce au mâncat colivă

Mai multe persoane au ajuns la spital, în acest weekend, după ce au participat la un praznic. La pomenire, care a avut loc în satul Cepleniţa, Iaşi, au participat aproximativ 120 de persoane, o parte dintre ele ajungând pe patul de spital, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.

Iniţial, la Spitalul Orăşenesc din Hârlău au ajuns cinci persoane care prezentau diaree, vărsături şi des­hidratare. Ulterior, şi alţi oameni care au participat la pomana respectivă au ajuns la spital.

Se bănuieşte că toxiinfecţia alimentară ar fi pornit de la coliva pe care aceştia au consumat-o.

Articolul continuă după reclamă

„Starea lor de sănătate nu pune probleme, este una foarte bună. În ultima gardă nu a mai ajuns nicio persoană de la pomenire la noi la spital, ceea ce ne face să credem că nu este vorba despre un focar. Rămâne ca Direcţia de Sănătate Publică Iaşi să stabilească despre ce a fost vorba“, a declarat prof. dr. Carmen Doro­băţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ancheta epidemiologică derulată de cei de la DSP urmează să stabilească cauzele toxiinfecţiei alimentare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » De la praznic, la spital. S-au intoxicat în masă la un parastas, în Iaşi, după ce au mâncat colivă