Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Parcul care a primit Locul 1 la "Destinația Anului 2024". E o zonă unică în România

Transilvania are atât de multe obiective turistice încât dacă ai vrea să le vizitezi pe toate o dată ai avea nevoie de zile întregi. Însă cine ajunge la Băile Seiche din Harghita le poate admira în doar câteva ore. În parcul Mini Transilvania vizitatorii pot vedea machetele unor clădiri emblematice din Transilvania, unele din ele fiind şi interactive. Datorită frumuseţii sale, parcul tematic a primit locul 1 la "Destinația Anului 2024".

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 08:07

Castelul Bran, Mănăstirea Brâncoveanu, Castelul Corvinilor şi nu numai. În total, 130 de machete ale unor monumente din Patrimoniul UNESCO și cel național. Toate au fost explorate cu interes de turişti, chiar şi de cei străini, încântaţi că le pot vedea pe toate într-o singură zi. "M-am oprit la fiecare exponat si citeam, extrairdinar de interesante sunt discurile alea de informare. Despre Sibiu de exemplu am citit foarte multe chestii interesante si amanuntite", spune un turist. În plus, turiştii pot interacţiona cu unele machete.

Accesul în parcul Mini-Transilvania costă 35 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii

Şi pentru că sunt multe de explorat, în parcul Mini Transilvania, turiştii pot face o călătorie de 5 minute printre machete cu ajutorul unei mocăniţe în miniatură. Experienţa este fantastică, spun mulţi. "Este foarte impresionant cum intr-un singur loc poti sa vezi atatea cladiri si monumente. Poti spune ca ai ajuns sa vezi toata Transilvania", spune o turistă.

Vezi și

Muzeul, unic în România, se întinde pe o suprafață de un hectar. "Suntem cel mai mare parc tematic in miniatura din vestul Europei. Încercăm să oferim cât mai multe puncte de distracţie în incinta parcului", a declarat Fazakas Szabolcs, inițiatorul parcului. Accesul în parcul Mini-Transilvania costă 35 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Parcul care a primit Locul 1 la "Destinația Anului 2024". E o zonă unică în România