Antena Meniu Search
x

Video Părintele Calistrat explică pumnul dat unei femei în curtea bisericii. "Niciun regret! Mi-a sărit muştarul"

Bătaie şi scandal în curtea bisericii! Faimosul părinte Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a fost filmat în timp ce loveşte o enoriaşă în curtea bisericii. Două surori l-au reclamat la poliţie şi susţin că au fost agresate. Preotul se apără, susţinând că cele două credincioase îl hărţuiesc şi "vorbesc cu păcat". Arhiepiscopia Iaşului a deschis o anchetă.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 15:30

Vezi și

Scenele violente au avut loc chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni, iar protagoniştii au fost preotul Calistrat Chifan şi două enoriaşe. Părintele părea că o loveşte puternic pe una dintre femei, care s-a prăbuşit la pământ. 

Înarmate cu filmarea, cele două femei, surori, au plecat direct la poliţie, unde i-au făcut reclamaţie preotului. Apoi, ele s-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde au primit recomandări de tratament, existând suspiciunea unui traumatism cranio-cerebral.

Părintele neagă agresiunea şi spune că nu îşi regretă păcatul. Susţine că a răbdat prea multe din partea surorilor. Ieri, cele două ar fi dat afară din biserică o femeie, pe motiv că nu este îmbrăcată corespunzător. Preotul susţine că de un an şi jumătate cele două enoriaşe ar hărţui şi agresa enoriaşii şi călugării mănăstirii. 

Preotul Calistrat nu este la prima abatere

Pe acelaşi subiect

"Eu i-am spus poliţistului. Trebuie ori un ordin de restricţie, ori să le facă cineva o expertiză, să vadă dacă e nevoie de tratament", a declarat părintele. Slujitorul Domnului recunoaşte că are recidive cu enoriaşe prea insistente. Preotul-monah a povestit cum a tranşat, tot prin violenţă, un conflict cu o altă credincioasă. 

Arhiepiscopia Iaşilor a transmis că la Centrul Eparhial din Iaşi nu s-a primit nicio reclamaţie, dar că va face o anchetă internă. 

"Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare", a transmis Arhiepiscopia. 

Patriarhia a transmis că, dacă este real, gestul preotului este "absolut scandalos și compromițător". Părintele Calistrat Chifan este unul dintre cei mai populari preoţi ai Bisericii Ortodoxe. Preotul-călugăr, în vârstă de 57 de ani, slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni de mai bine de un deceniu. Este foarte apreciat şi pe reţelele de socializare. Printre sfaturi religioase, părintele strecoară şi învăţăminte mai laice. De pildă, a susţinut că enoriaşii se pot ţine departe de coronavirus cu apă cu sare, aghiasmă, ţuică şi albastru de metil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Părintele Calistrat explică pumnul dat unei femei în curtea bisericii. "Niciun regret! Mi-a sărit muştarul"