Antena Meniu Search
x

Video Părinţii din Gorj care şi-ar fi vândut băieţelul pe 1.000 de euro în Germania îşi vor copiii înapoi. Au dat în judecată Protecţia Copilului

Părinţii din Gorj care şi-ar fi vândut băiatul de 6 ani, în Germania, pentru 1.000 de euro, îşi vor copiii înapoi. Familia a dat în judecată Protecţia Copilului pentru a-i recupera. De două săptămâni, de când copilul a fost adus înapoi în ţară de la cetăţeanul german, el şi fraţii lui, de 3 şi 8 ani, sunt în grija unui asistent maternal. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.05.2024 , 13:23

Diana Speretoiu, reporter Observator: Părinții spun că au început să-și renoveze locuința. Au schimbat câteva geamuri și uși, în speranța că le-ar putea asigura copiilor condiții decente de trai. Tatăl copiilor a declarat chiar că este dispus să-i lase în plasament, dar nu în grijă statului, ci în grija fiicei sale care are 21 de ani, este căsătorită, locuiește în același sat și ar avea condiții mai bune pentru cei trei frați. Însă instanța este cea care va stabili ce se va întâmplă în continuare cu cei trei copii. În continuare, familia insistă și spune că vrea să-l dea pe băiatul de șase ani spre adopție bărbatului din Germania, dar în acest moment nu se știe dacă această procedura de adopție internațională s-ar putea concretiza. În prezent, frații sunt în grija unor asistenți maternali. 

Cazul a fost făcut public la sfârșitul lunii trecute, când procurorii DIICOT au început o anchetă. Statul Român a fost sesizat de autoritățile din Germania că băiețelul a ajuns acolo în circumstanțe neclare. Rudele băiatului ar fi vorbit la acel moment despre faptul că ar fi fost vândut cu 1.000 de euro, dar părinții au respins această acuzație. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Părinţii din Gorj care şi-ar fi vândut băieţelul pe 1.000 de euro în Germania îşi vor copiii înapoi. Au dat în judecată Protecţia Copilului