Antena Meniu Search
x

Scandal la graniţa dintre România și Republica Moldova. Participanţii la Marşul Centenarului au fost blocaţi de grănicerii moldoveni

A fost scandal la graniţa dintre România şi Republica Moldova. După mai bine de o mie de kilometri parcurşi pe jos, românii care participă la Marşul Centenarului n-au mai putut înainta. Au fost separaţi şi blocaţi de grănicerii moldoven

Vezi și

A fost scandal la graniţa dintre România şi Republica Moldova. După mai bine de o mie de kilometri parcurşi pe jos, românii care participă la Marşul Centenarului n-au mai putut înainta. Au fost separaţi şi blocaţi de grănicerii moldoveni.

Drumul unioniştilor a fost oprit brusc, noaptea trecută. Prima dată la vama Ungheni, iar a doua oară la Albiţa. Astăzi, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, în calea lor s-au pus zeci de poliţişti de frontieră moldoveni.  

George Simion, liderul marşului unioniştilor: "Sunt poliţişti mascaţi, sunt maşini blindate, sunt colegi din Republica Moldova care nu sunt lăsaţi să vină la noi. Nu înţeleg de ce-i sperie unirea."

Organizatorii Marşului Centenarului susţin că ar fi făcut o cerere ca să treacă la pas prin vama Ungheni. Poliţiştii de frontieră din România le-ar fi aprobat solicitarea, dar cei din Republica Moldova i-au refuzat. 

"Înregistrarea călătorilor și mijloacelor de transport se desfășoară cu dificultate, iar acest fapt va condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei de stat", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova.

Aşa că protestatarii şi-au instalat corturile lângă vamă. 

Mâine, oamenii vor încerca să treacă din nou frontiera. Printre ei, sunt şi 50 de primari de localități din Republica Moldova.

Alexandru David, primarul localităţii Floreni, din Republica Moldova: "Am venit la o conferinţă în legătură cu Centenarul Unirii de 100 de ani. Şi acum vrem să trecem Prutul la noi acasă."

Marşul a început pe 1 iulie în Alba Iulia, oraş-simbol al centenarului, şi ar trebui să se încheie pe 1 septembrie în Chişinău, după 1300 de kilometri parcurşi şi 300 de localităţi străbătute. Însă capitala Republicii Moldova e scena unor proteste de proporţii. Ieri, sute de jandarmi i-au evacuat pe manifestanţii adunaţi la un miting organizat faţă de actuala guvernare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Scandal la graniţa dintre România și Republica Moldova. Participanţii la Marşul Centenarului au fost blocaţi de grănicerii moldoveni