Antena Meniu Search
x

Pârtiile, salinele şi spa-urile, pline în minivacanţa de Ziua Unirii. Deși s-au întors din vacanță în urmă cu 2 săptămâni, românii au nevoie de o nouă pauză

Unora le plac vacanţele! Pârtii, ciubere, saline, toate au fost pline astăzi de români bucuroşi să ia o pauză, după două săptămâni şi jumătate de muncă din noul an. Următoarea pauză este luna viitoare, când iau vacanţă de schi elevii.

de Redactia Observator

la 22.01.2023, 20:38

Vezi și

Minivacanţa este şi mai frumosă pe pârtie. La Cavnic, în Maramureş, copii şi adulţi şi-au încălţat clăparii şi au făcut mișcare într-un peisaj de basm. Unii au bătut sute de kilometri ca să dea de zăpadă.

"Am venit special de la Sibiu până aici, la pârtie cu zăpadă frumoasă. E numai bună pentru începători", spune un bărbat. Minivacanța de Ziua Unirii este o ocazie bună pentru începătorii care vor să înveţe să schieze mai bine. Printre zecile de copii care iau lecţii la Cavnic este şi Rebeca.

"S-a mutat de curând din Croaţia în România, iar prima iarnă la noi a venit cu prima pasiune - schiul", a spus tatăl fetiţei. O lecție privată de schi costă 150 de lei, iar în această minivacanță, aproape toţi monitorii de la Cavnic au programul plin şi nu mai au niciun loc liber.

Zăpadă de jumătate de metru, la Straja

Pe acelaşi subiect

La Straja, în Hunedoara, din 12 pârtii se schiază pe trei. Peste 4.000 de turişti sunt în vacanţă acolo şi se bucură de zăpada care are o jumătate de metru. "Toată ziua m-am dat pe pârtia Constantinescu şi pe Platoul Soarelului. Vă recomand această pârtie pentru că este foarte alunecoasă şi foarte faină", a spus o fetiţă.

"Este minunat, pârtiile sunt extraordinare, mă pot bucura de ele liniştită. E o grămadă de zăpadă şi aşteptam să ningă la Straja", a spus o tânără. În căutarea pârtiei perfecte au plecat turişti şi pe domeniul schiabil Şureanu, din judeţul Alba. 

"Sus e ceaţă, ninge, pârtiile foarte faine, poţi să schiez şi prin pădure, e zăpadă, faţă de Sibiu", a spus un copil. "Am venit la Şureanu în căutarea unor condiţii mai bune de schi, unde schiem noi de obicei s-a topit zăpada şi a plouat mult", a spus şi un bărbat. Schiorii care s-au dus la Sinaia nu au avut noroc. A plouat, vântul a bătut intens, iar toate instalaţiile de transport pe domeniul schiabil au fost închise. 

Staţiunile cu apă termală, pline de turişti

Mulţi şi-au luat gândul de la zăpadă în această minivacanţă. Staţiunile cu apă termală sunt pline de turişti. La Sovata, în Mureş, nimeni nu plânge după ninsoare - e bine şi la SPA. "Minivacanţă, puţină relaxare, odihnă şi stare de bine. Venim la SPA, mergem la plimbare, citim", a spus o doamnă.

Cine a vrut neapărat peisaj alb l-a găsit şi la saline. Cea de la Praid, Harghita, a avut aproape 4.000 de vizitatori în ultimele două zile. Pe lângă bazele de tratament, turiştii au forfotit prin mina de sare transformată în atracţie turistică şi au umplut locuri de distracţie, restaurantul, barul şi parcul de aventură.

Vremea pare că ţine cu cei aflaţi în minivacanţă. Zilele libere se termină marţi şi tot atunci începe să se facă foarte frig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pârtiile, salinele şi spa-urile, pline în minivacanţa de Ziua Unirii. Deși s-au întors din vacanță în urmă cu 2 săptămâni, românii au nevoie de o nouă pauză