Antena Meniu Search
x

Video Pasajele de legătură între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2, deschise pentru călători. Dotările care vin la pachet

Metroul are de astăzi un nou pasaj de legătură între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2. Este un spaţiu modernizat, mult mai încăpător, care creează corespondenţa directă cu Magistralele 1, 3 și 5. Pasajul are în componenţă 12 escalatoare şi un lift care facilitează accesul persoanelor cu deficienţe locomotorii. Proiectul iniţiat încă din anul 2014 a costat peste un miliard de lei.  

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 14:36

Vezi și

Metrorex anunță că începând de miercuri sunt date în folosință pentru călători pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2. Lucrările de adaptare a stației Eroilor 1 fac parte din proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței”.

Lucrarea ce se dă în folosință este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de 7,80 m lățime și lungime de 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1 și două pasaje transversale de 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) și 1 lift interior, informează Metrorex.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la 5 metri la aproximativ 10 metri. Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pasajele de legătură între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2, deschise pentru călători. Dotările care vin la pachet