Antena Meniu Search
x

Pastrama și mustul dau gustul toamnei în Parcul Narcul Naţional din București

Nu e toamnă fără mustul parfumat şi dulce. Iar astăzi a fost pregătit sută la sută natural. Într-un parc din Bucureşti, sub privirile a mii de oameni. Câteva tinere îmbrăcate în haine populare au zdrobit strugurii cu picioarele, aşa cum au învăţat de la bunici.

Vezi și

Nu e toamnă fără mustul parfumat şi dulce. Iar astăzi a fost pregătit sută la sută natural. Într-un parc din Bucureşti, sub privirile a mii de oameni. Câteva tinere îmbrăcate în haine populare au zdrobit strugurii cu picioarele, aşa cum au învăţat de la bunici. Priveliştea a fost o încântare pentru spectactatorii care s-au bucurat din plin de gustul toamnei.

În Parcul Naţional din Bucureşti, pastrama e bine rumenită, iar mustul proaspăt stors, după o reţetă... autentică. Fetele zdrobesc strugurii cu picioarele! Şi trei tinere care n-au stat deloc astăzi. Au călcat în picioare sute de kilograme de struguri, întocmai ca acum câteva sute de ani.

Mai exact, zece lei litrul. Dar cine a venit astăzi la Festivalul Mustului nu s-a mai uitat la bani. Mai ales că sucul de struguri nu merge pe stomacul gol. Pastrama de oaie şi tocăniţa de berbecuţ au fost printre cele mai comandate preparate. Pentru mâncare ca la stână,  bucureştenii au făcut cozi.

O sută de grame de pastramă de berbecuţ costă 12 lei. Tot atât şi o porţie de sarmale. De pe grătare n-au lipsit nici micii sau cârnăciorii, iar la desert oamenii au ales între plăcinte, poale-n brâu şi magiun făcut chiar în faţa lor. 

Pe acelaşi subiect

Iar la final un maramureşan ne spune şi secretul magiunului. 

Ăla-i adevăratul magiun! Dacă se ia cu lingura, să nu curgă de pe lingură, mărturiseşte omul.

Iar toamna e abia la început şi are multe de oferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Pastrama și mustul dau gustul toamnei în Parcul Narcul Naţional din București