Antena Meniu Search
x

Video Păţania unui tânăr din Cluj după ce şi-a cumpărat o maşină second hand cu 30.000 de euro. Ce a aflat la înmatriculare

Cumpărarea unei maşini la mâna a doua devine tot mai sigură. Acum, înainte de a bate palma, românii îi pot verifica istoricul complet şi în centrul ţării. La Registrul Auto Român din Cluj, daunele nu mai sunt... ascunse şi nici kilometrajul, cel adevarat!,  nu mai e un secret. O veste bună, mai ales într-o perioadă în care tot mai mulţi români aleg maşinile second hand, pentru că nu sunt dispuşi să aştepte mai bine de un an livrarea unui autoturism nou.

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 17:31

Vezi și

Proprietar: Peste acest număr de indentificare care este poansonat original, avea o plăcuţă cu un alt număr de identificare poansonat ce corespundea cu nişte documente falsificate din Germania. 

Istoricul maşinii poate fi verificat la RAR

Proprietarul acestei maşini a aflat abia la înmatriculare că a dat aproape 30.000 euro pe un autoturism furat din străinătate. Din această săptămână, oricine vrea să cumpere o maşină second hand o poate verifica la Registrul Auto Român din Cluj astfel încât să nu mai cadă în plasa samsarilor.

Marius POP sef RAR CLUJ: Inclusiv măsurători ale punctelor de caroserie pentru a verifica calitatea reparaţiilor dacă aceste vehicule au fost avariate. Putem să depistăm şi unele reparaţii care nu au fost conforme, dacă au fost revopsite.

Pe acelaşi subiect

Sunt baze de date ale autorităţilor la care service-urile private nu au acces. În plus, aşa se poate afla şi dacă o maşină a fost lovită. Până acum, serviciul era disponibil doar la Registrul Auto din Capitală. 

Reporter: De unde sunteţi sigur că maşina n-a avut avarii acunse?

Bărbat: Doar vizual, doar prin verificări. Nu ştim, eventual la un service. La risc, nu pe încredere. Dacă avem noroc este bine, dacă nu...

Preţurile maşinilor second-hand au crescut anul acesta

În ultima perioadă, maşinile second hand sunt tot mai căutate, pentru că livrarea unui autoturism nou depăşeşte chiar şi un an. Este motivul care a dus şi la creşterea preţurilor pentru maşinile rulate.

Alex Prunean, reporter Observator: Preţul mediu de cumpărare al unei maşini la mână a doua a ajuns în acest an la 12.800 euro, cu 17% mai mare decât anul trecut. Şi nu pentru că oamenii aleg modele mai noi, deci mai scumpe, ci din cauza creşterii preţurilor pricinuită de oferta tot mai mică în comparaţie cu cererea mare.  

O verificare simplă la RAR costă 250 de lei, în timp ce un pachet complet de identificare ce scoate la iveală kilometrajul dat înapoi sau avariile ascunse se ridică la aproape 370 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Păţania unui tânăr din Cluj după ce şi-a cumpărat o maşină second hand cu 30.000 de euro. Ce a aflat la înmatriculare