Antena Meniu Search
x

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Vasile Bănescu: Este un drept, nu o obligație

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis în contextul în care vicepremierul Dan Barna a propus ca BOR să devină partener în campania de vaccinare că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 18:06

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Vasile Bănescu: Este un drept, nu o obligație
Patriarhul Daniel - Hepta

Patriarhul Daniel a împlinit săptămâna trecută 70 de ani, ocazie cu care a fost decorat de Klaus  Iohannis. Patriarhia Română va anunța public dacă Patriarhul Daniel va decide să se vaccineze a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

”Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta. Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, Poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor.” a transmis Vasile Bănescu. 

Declarațiile vin în contextul în care vicepremierul Dan Barna a propus un protocol cu BOR pentru susținerea vaccinării împotriva COVID-19. Patriarhia a trasat limitele până la care se implică în vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Vasile Bănescu: Este un drept, nu o obligație