Antena Meniu Search
x

Patrocle a fost găsit, după 2 luni şi jumătate. Căţelul a fost căutat de sute de oameni în Bucureşti

Patrocle se întoarce acasă, după mai bine de două luni şi jumătate de căutări şi speranţe. Patrupedul a devenit cunoscut în mediul online atunci când sute de oameni s-au mobilizat şi au pornit în căutarea lui, după ce s-a pierdut în zona Titan din Bucureşti. Vestea regăsirii a fost făcută de Alexandra, tânăra care a ajutat ca povestea micuţului să înduioşeze o întreagă ţară. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.06.2024 , 15:49

Voluntari care nu-l văzuseră niciodată, dar îi aflaseră povestea au depus toate eforturile posibile pentru a-i da de urmă lui Patrocle. La căutări au participat inclusiv oameni veniţi din alte localităţi, dar cu dorinţa de a oferi o mână de ajutor. 

Patrocle, căţelul căutat de sute de oameni în Capitală a fost găsit

Când speranţele aproape pieriseră şi căutările pentru Patrocle deveniseră tardive, când nimeni nu credea că îl va mai vedea vreodată, patrupedul a fost găsit. În urmă cu 5 zile, stăpânul căţelului mărise recompensa la 6.000 de lei, în speranţa că oricine îl va vedea îi va da un semn şi îl va ajuta că se întoarcă în braţele oamenilor care îl iubesc. 

Articolul continuă după reclamă

"Patrocle este în drum spre casă.

Pe acelaşi subiect

Sunt recunoscătoare și sper să merit îndeajuns această bucurie şi această zi.

Teo este cu el, pe drum, ne despart 600 km. ( București - Sălaj. București - acolo a fost adoptat, s-a pierdut, s-a găsit. Sălaj - acasă pentru totdeauna ) Cam peste 8-9 ore o să se plângă ( asta dacă pot să mă opresc până atunci )

Telefonul nu mai face față. Am trimis mesaj persoanelor mai apropiate, voi posta si public. Povestim după, tot ce vreți, când vreți, cât vreți. Lăsați-mă doar să-l ating și eu.

Ne vedem diseară, toți.

Revin cu un cuvânt după ce îl am în brațe!", a scris Alexandra Paşca, într-o postare emoţionantă pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Povestea lui Patrocle, patrupedul iubit de o întreagă ţară

Patrocle are o poveste înduioşătoare, pe care nici stăpânii săi nu o cunosc însă în totalitate. A fost găsit şi salvat dintr-o pădure, în ciuda faptului că era atât de speriat încât abia puteai să pui mâna pe el. Nu ştie nimeni ce viaţă grea şi dureroasă a putut avea înainte, ori dacă a fost bătut sau maltratat. Se sperie de fiecare zgomot puternic şi se teme inclusiv de interacţiunea cu alţi câini. 

"E cel mai speriat si fricos câine pe care l-am văzut vreodată, îl bate pisica si se teme si de umbra lui. E vital pentru el sa ajungă din nou in brațe și inimi de oameni.

Atât e de fricos, Patrocle, tremură și când afară suflă vântul…

În octombrie l-am dus cu noi în Elveția, Franța, Italia, tocmai sa-l promovez intens pentru adopție, sa-l facem și pe el câine cu om. Scriind zilnic despre el, si-a găsit om. Acum, om cu om îl caută pe el, ca să-l găsim, sa fie din nou câine cu om", spunea atunci Alexandra Paşca

Căţelul de talie mică s-a pierdut duminică, 17 martie, la orele prânzului, după ce s-a speriat şi s-a smucit cu tot cu lesă din mâinile stăpânului său. 

Pe lângă mobilizarea online, sute de oameni au ieşit în stradă să-l caute, în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei. Stăpânul său mergea în fiecare zi în parcul în care obişnuiau să se plimbe pentru a reface traseul în speranţa că îl va vedea. Mulţi dintre voluntari au imprimat afişe pentru a împărţi localnicilor şi au făcut cu schimbul pentru a putea fi căutat 24 de ore din 24.

Anunțurile din mediul online ale stăpânilor au devenit extrem de virale într-un timp foarte scurt, Alexandra Paşca continuând să ofere actualizări ale locurilor în care sunt extinse căutările şi orele la care oamenii se pot întâlni pentru a-l căuta.

Anunţurile sale au fost citite şi distribuite de mii de oameni, în speranţa că micul suflet va fi găsit şi ajutat să se întoarcă acasă, acolo unde e bine, unde e cald, unde nu e zgomot şi nici urmă de frică. Aproape 100 de oameni s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 41 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Patrocle a fost găsit, după 2 luni şi jumătate. Căţelul a fost căutat de sute de oameni în Bucureşti