Antena Meniu Search
x

Video Patru delfini şi trei lei de mare, salvați din Harkovul bombardat de ruşi, aduşi la Constanţa

Victime ale războiului din Ucraina sunt şi animalele, nu doar oamenii. Patru delfini şi trei lei de mare de la delfinariul bombardat din Harkov au fost aduşi la Constanţa. Instructorii ucraineni speră că până la vară mamiferele să se acomodeze, iar turiştii să le poată admira reprezentaţiile.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.05.2022, 19:59

Vezi și

După un drum lung şi chinuitor de mai bine de 10 ore, cei patru delfini şi cei 3 lei de mare au ajuns în România. Au intrat pe la Vama Isaccea, deşi pe aici nu trec animale. Excepţia de la regulă a venit tocmai pentru ca ele să ajungă mai repede.

Kiril Klimchuk - instructor delfinariul Harkov: Aceşti delfini au mers din Harkov la Odessa, iar de la Odessa aici, în România.

Daria Danyliuk - medic veterinar delfinariul Harkov: Se numesc Marussia, Veter, Kike şi Maia.

La Constanţa vor rămâne şi dresorii ucrainieni

Pe acelaşi subiect

Ca să fie în siguranţă, animalele au fost transportate în maşini speciale.

Florin Mazilu - antrenor Delfinariu Constanta: Este un tanc special amenajat pentru delfini. Au fost doi într-un tanc şi s-au comportat foarte bine. Jumătate de bazin era cu apă ca ei să poată sta liniştiţi în tanc.

Angelica Curlişcă - şef secţie Delfinariu Constanţa: Au trebuit sa fie şi un pic sedaţi ca să stea liniştiţi. Un mamifer marin care e învăţat să înoate nu poate sta nemişcat atatea ore. Totuşi sunt ok.

Bazinul mic de la delfinariul din Constanţa a fost dezinfectat şi reamenajat special pentru noii musafiri.

Florin Mazilu - antrenor Delfinariu Constanţa: După un drum atât de lung sunt puțin stresați dar sunt bine în bazin. Au început să înoate, să inspecteze locul.

Mamiferele vor sta timp de 30 de zile în carantină şi vor fi atent monitorizați de către medicii români și instructorii ucraineni. Dar, în tot timpul acesta vor continua şi antrenamentele zilnice.

Surpriza ar putea veni la vară, când turiştii îi vor putea admira alături de Ni Ni şi Chen Chen, vedetele deja consacrate ale Delfinariului din Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Patru delfini şi trei lei de mare, salvați din Harkovul bombardat de ruşi, aduşi la Constanţa