Antena Meniu Search
x

Video Pedeapsa primită de fosta şefă a secției Oncologie de la SJU Suceava: lua şpagă şi de 29 de ori pe zi

Fosta şefă a secției Oncologie a Spitalului Judeţean din Suceava a fost condamnată la închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

de Angela Bertea

la 26.04.2024, 10:09

Vezi și

"Medicul oncolog a fost condamnat, în primă instanţă, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani, timp în care doctoriţa va trebui să respecte un program stabilit, să nu comită alte infracțiuni, dar și să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

Pedeapsa primită de medicul oncolog şpăgar

"Mai mult, fosta șefă a secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Suceava nu-și va putea exercita, timp de 5 ani, profesia de medic în sistemul public de sănătate. Asta nu înseamnă că nu va putea lucra în sistemul privat", adaugă Angela Bertea, reporter Observator.

"Medicul a fost trimis în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită. Maximul într-o zi, ar fi fost de 29 de atenţii primite de la pacienții oncologici sau aparţinătorii acestora, spun anchetatorii. Atenții ce au constat în diferite sume de bani, ori anumite produse: de la miere de albine, ciocolată și până la parfumuri, cașcaval sau cafea", mai spune Angela Bertea, reporter Observator.

Sentința nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu drept de apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Pedeapsa primită de fosta şefă a secției Oncologie de la SJU Suceava: lua şpagă şi de 29 de ori pe zi