Antena Meniu Search
x

Video Peisaj de basm în Mureş, după ce cascadele s-au transformat într-o perdea de gheaţă

Peisaj de basm, pe Valea Mureşului, în apropiere de localitatea Lunca Bradului. Zecile de cascade de aici au îngheţat şi au format ţurţuri uriaşi, care îi încâtă pe toţi cei care trec prin zonă. Perdeaua de gheaţă poate deveni însă, periculoasă pentru trecători odată cu creşeterea temperaturii.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 08:53

Vezi și

Pe marginea drumului european care trece pe lângă Lunca Bradului, priveliştea este spectaculoasă în această perioadă a anului. Gerul a transformat micile cascade de pe versanţi în ţurţuri uriaşi. Trecătorii nu se pot abţine să nu facă fotografii.

Localnică: Locuiesc aici în zonă, trec des vin şi cu maşina dar mai ales vin sa fac fotografii. M-am gandit si la un calendar si sa promovam zona in continuare.

Au şi cu ce să se mândrească. Pe lângă aerul curat, ţurţurii de gheaţă devin vedetele sezonului, iar în fiecare an aceştia au un aspect diferit.  

Peisaj de basm în Lunca Bradului

Localnică: "Când vremea se încălzeşte, se topeşte zăpada, curge pe stâncă şi ne dau acest lucru minunat. Sunt multe cascade la noi în zona în jur de 35. În fiecare an au un aspect altfel, uneori sunt galbui, uneori sunt argintii cum sunt si acum. Ascuţit, mai lunguieţ la vârf a curs mai multă apă. Natura ne surprinde de fiecare data".

Chiar dacă ţurţurii din Lunca Bradului arată spectaculos, ei se pot transforma şi în capcane pentru trecători. Nu de multe ori, autorităţile au fost nevoite să vină şi să-i îndepărteze, pentru că riscau să cadă pe drumul de alături. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Peisaj de basm în Mureş, după ce cascadele s-au transformat într-o perdea de gheaţă