Antena Meniu Search
x

Pelerinajul gadgeturilor: tot mai mulţi credincioşi îşi fac selfie la moaştele Sfintei Parascheva

Zeci de mii de pelerini sosesc în valuri pentru a atinge racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Paraschiva de la Iaşi.

Vezi și

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România a transformat Iaşiul în capitala credinţei. Zeci de mii de pelerini sosesc în valuri pentru a atinge racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Paraschiva. Calea Sfinţilor, prima din marile procesiuni ale sărbătorii, a strâns 25 de mii de oameni pe străzile oraşului, noaptea trecută.

Numit şi pelerinajul ieşenilor, Calea Sfinţilor reprezintă singurul moment în care moaştele părăsesc catedrala din Iaşi. 25.000 de oameni au participat la procesiune. Racla a fost purtată pe umeri de un sobor de 70 de preoţi. Calea le-a fost luminată de sute de lumânări.

De dimineaţă, numărul de pelerini a crescut de la o oră la alta. Oamenii spun că Sfânta Cuvioasă i-a binecuvântat cu vreme frumoasă.

ÎPS TEOFAN MITROPOLITUL MOLDOVEI ŞI A BUCOVINEI:

Sa nu uitam ca astazi e zi de vineri, iar Paraschevie in greaca inseamna vineri, si in popor mai este cunoscuta ca Sfanta Vineri, este tot un fel de zi, onomastica.

IONUŢ CATANĂ, purtător de cuvânt al Brigăzii Mobile Jandarmi Bacău: 

Timpul de asteptare pentru a ajunge la moastele Sfintei Parascheva este undeva la 4-5 ore. Se inregistreaza un flux de 1000 de pelerini pe ora.

Mii de oameni au venit să se închine la raclă, unii cu smerenie şi credinţă, alţii pentru a imortaliza momentul. 

Tot astăzi, noul episcop al Huşilor a participat pentru prima dată la o slujbă dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pelerinajul va continua şi la noapte.

Maine, incepand cu ora 9, pe scena amplasata in saptele catedralei se va desfasura slujba de praznuire a sfintei parascheva. preotii se asteapta  ca toata aceasta curte sa se umple de mai ibne de 30.000 de pelerini

Pentru siguranţă, peste 400 de jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor fi prezenţi la slujbă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Pelerinajul gadgeturilor: tot mai mulţi credincioşi îşi fac selfie la moaştele Sfintei Parascheva