Antena Meniu Search
x

Video Pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou 2023. Circulaţia în centrul Capitalei, restricţionată timp de o oră. Ce rute trebuie să ocolească şoferii

Astăzi, în Capitală, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, dar şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena, şi ale Sfântului Nectarie. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 24.10.2023, 08:11

Vezi și

Oamenii au început să vină încă de noaptea trecută şi se află la rând. Urmează să treacă pe la racla cu moaşte. Am vorbit cu oamenii şi vin din toate zonele ţării, vin an de an şi spun că îşi pun bazele în sfânt, au venit să se roage, au flori în mână, au aprins şi lumânări iar mulţi dintre ei consideră că acesta este modul în care vor să-şi exprime cel mai bine credinţa. Sunt oameni veniţi cu nepoţi.

Avantajul este că pelerinajul va dura 9 zile şi nu se va mai crea o aglomeraţie foarte mare. De la ora 12 vor începe procesiunile care vor dura o oră. Va fi restricţionat centrul Capitalei.

Străzile restricţionate

Vorbim de două procesiuni, primul va începe la Catedrala Patriarhiei spre strada Patriarhiei, către Bulevardul Regina Maria. Cel de al doilea traseu va porni de la Biserica Sfântul Spiridon-Nou spre strada Şerban Vodă iar finalul va fi pe aleea Dealul Mitropoliei. Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe aceste artere dar şi pe străzile adiacente. Începând de mâine şi până pe 29 octombrie următoarele activităţi religioase nu vor mai întrerupe traficul din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou 2023. Circulaţia în centrul Capitalei, restricţionată timp de o oră. Ce rute trebuie să ocolească şoferii