Antena Meniu Search
x

Video Pelerinii de la Sfânta Parascheva îşi dau masca jos, sărută moaştele, apoi se roagă la Dumnezeu să scăpăm de covid

Este a patra zi de pelerinaj la Iași şi deja zeci de mii de credincioşi din toată țara au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Faţă de alţi ani însă, acum, în plină pandemie, toţi pelerinii se roagă pentru acelaşi lucru: sănătate pentru toată lume şi să scăpăm de COVID.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.10.2021, 20:24

Vezi și

Zeci de mii de credincioşi și o singura rugăciune: sănătate pentru toată lumea! Asta este ceea ce îşi doresc pelerinii veniţi în acest an la Iaşi, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. 

"Am venit să ne rugăm pentru sănătatea noastră, să scăpăm de această boală, boală necruţătoare". 

"Medicii nu fac nimic fără ajutorul lui Dumnezeu, ce se poate face fără Dumnezeu? Fără Dumnezeu nu putem face nimic", spun credincioşii

După ce anul trecut doar ieşenii au putut participa la pelerinaj, acum la racla sfintei pot veni credincioşi din toată ţara. Au însă reguli stricte de respectat: să păstreze distanţa şi să poarte mască. Iar pentru a reduce cât mai mult riscul de infectare cu COVID, câţiva voluntari dezinfectează racla cu moaştele sfinte. 

Pe acelaşi subiect

Sărută moaştele şi se roagă să scăpăm de Covid

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB: Fiecare pelerin îşi manifestă credinţa aşa cum doreşte, unii ating doar cu mâna, alţii ating cu fruntea, alţii poate au o iconiţă şi o ating de sfintele moaşte sau o hăinuţă, alţii, într-adevăr îşi dau masca jos şi sărută.

"Am sărutat pentru că consider că acolo coronavirus nu există. 

Și fetițele?

Da, şi fetiţele"

Alţii au ales să atingă racla doar cu obiecte personale. 

"Pentru copii, pentru neamuri, în general. 

Ce aţi luat acolo?

Brăţări, câte ceva, eşarfe, ceva simbolic pentru fiecare"

Clara Mihociu, reporter Observator: În primele trei zile de pelerinaj au trecut pe aici peste 30.000 de pelerini veniți de peste tot din țară. Daca in anii trecuți se aștepta la rând şi 12-13 ore anul asta nu a fost cazul. Tocmai faptul că pelerinajul se întinde pe mai multe zile a făcut ca numărul pelerinul în același timp la rand sa fie mai mic și astfel timpul de așteptare este de cel mult doua ore.

Cei mai mulţi pelerini sunt aşteptaţi pe 14 octombrie, chiar în ziua hramului. Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va rămâne pe baldachinul cu flori din fața catedralei până pe 15 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Pelerinii de la Sfânta Parascheva îşi dau masca jos, sărută moaştele, apoi se roagă la Dumnezeu să scăpăm de covid