Pentru ce va fi folosit TIR-ul Poliţiei Române, zărit pe străzile din Capitală. Noua achiziţie MAI a devenit virală
Poliţia Română vine cu TIR-ul! Caravana a fost inaugurată ieri şi a atras deja privirile curioşilor, dar şi mii de vizualizări şi comentarii pe reţelele de socializare. Noua achiziţie a MAI are scopul de a-i face pe şoferi să conştientizeze pericolul tragediilor, prin simulatore dotate cu tehnică de ultimă generaţie.
Noua caravană a Poliţiei Române a fost văzută pentru primă dată în trafic zilele trecute. Curioşii au filmat-o şi au postat imaginile pe o reţea de socializare, iar reacţiile nu au ezitat sa apară.
Pentru ce este folosit camionul Poliţiei
În realitate, automobilul este un punct de lucru mobil, cu ajutorul căruia poliţiştii îşi propun să crească gradul de conştientizare din trafic. Este singura caravană de acest fel din România şi cea mai performantă din Europa.
"Ne aflăm în acest moment in caravana de siguranta rutieră, este o caravană pe care am gandit-o pentru a participa cu ea la marile evenimente unde avem o prezenţă foarte mare de persoane", lămureşte Bogdan Oproiu, director ajunct Direcţia Rutieră.
- A murit unul dintre şoferii implicaţi în accidentul de pe Drumul Morţii E85, la Secuieni, Neamţ. Două TIR-uri...
- Crăciunul la ușă, festinul la comandă. Alternativa pentru românii care nu au chef sau timp să gătească de...
- Satul din inima Deltei Dunării, unde Ceauşescu visa să facă o fabrică de sticlă. A ieşit doar o "fabrică" de...
- Cine a cerut demolarea clubului Stuf din Vama Veche. Patronii localului iau în calcul redeschiderea barului în...
- Noul Cod silvic, adoptat de Parlament. Drumurile silvice vor fi supravegheate video
Unde poate fi vizitată caravana
În această perioadă, caravana poate fi găsită la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Cei care o vizitează vor primi sfaturi și informații utile din partea polițiștilor şi vor putea testa cele două simulatoare.
Alt simulator este cel de impact, pentru a conştientiza cât de importantă este centura de siguranţă.
Politiştii speră că prin astfel de acţiuni vor reuşi să reducă numărul de accidente rutiere din ţara noastră. De la începutul acestui an, în România au fost înregistrate aproape 4.000 de accidente grave în urma cărora peste 1.300 de persoane şi-au pierdut viaţa. Principalele cauze sunt indisciplina pietonilor şi viteza excesivă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰