Antena Meniu Search
x

Percheziţii DNA la Primăria Iaşi. Primarul Mihai Chirica: ”Nu e niciun pericol în instituţie. Nu am nicio calitate”

Procurorii DNA fac joi dimineaţă percheziţii la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din cursul anului 2019.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2021, 11:36

Primarul Mihai Chirica, declarație de presă
Percheziţii DNA la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane. Mihai Chirica: ”Nu e nici un pericol în instituţie” - Mihai Chirica/ Facebook

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cursul anului  2019. În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis joi DNA.

Instituţia publică la care au loc percheziţiile este Primăria Iaşi.

Procurorii ar fi intrat la Mihai Chirica în birou, înainte ca acesta să ajungă la Primărie

Anchetatorii au ajuns la sediul Primăriei ieşene înainte ca edilul Mihai Chirica să vină la serviciu, acesta sosind în instituţie cu puţin timp înainte de ora 9.00. Surse din cadrul primăriei afirmă că procurorii DNA ar fi intrat în biroul lui Mihai Chirica, scrie news.ro.

Pe acelaşi subiect

Întrebat de reporteri despre ce ar putea fi vorba, primarul Mihai Chirica a spus că probabil este vorba despre terenul de lângă cimitirul Eternitate, fiind vorba despre o reclamaţie din interiorul PNL.

”Nu am nicio calitate și nici foarte multe detalii. Bănui că e vorba de niște reclamații. Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a spus primarul Chirica, pentru ziaruldeiasi.ro.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Primăria Iaşi, vizată de percheziții DIICOT în luna aprilie

La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane,. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Percheziţii DNA la Primăria Iaşi. Primarul Mihai Chirica: ”Nu e niciun pericol în instituţie. Nu am nicio calitate”