Antena Meniu Search
x

Video Pericol de accident pe DN 1. S-au furat sistemele de alimentare ale unor stâlpi iluminați, după o săptămână de la montare

Hoție la drumul mare, în județul Brașov. Mai exact, chiar pe Drumul Național 1. Au dispărut sistemele de alimentare ale unor stâlpi iluminați, montați pentru ca șoferii să vadă din timp așa numitele insule de calmare a traficului, la intrare în localități. Pe lângă paguba de peste 18.000 de lei există şi pericolul producerii unor accidente grave.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 04.02.2022, 20:42

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem intre Perşani şi Şercaiani, ne apropiem de o astfel de insulă, se vede marcajul de pe axul drumului, şi cam aşa arată. Se văd unul, doi, trei, patru, cinci stâlpi, dar sistemul de iluminare lipseşte.

Nicio săptămână n-au rezistat sistemele de avertizare montate pe DN1, între Brașov și Făgăraș. Insulele de calmare sunt obstacole construite cu borduri, pe mijlocul șoselei, pentru ca șoferii să încetinească la intrarea în localitate.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Stâlpii cu sistem de iluminare au fost montaţi chiar în această zonă pe marginea insulei pentru calmarea traficului. Erau alimentaţi de la un sistem cu panou fotovoltaic, senzori de luminozitate si baterie. Iata ce a rămas din tot sistemul: O ţeavă tăiată şi un ciot de cablu. 

Șoferii susțin că iluminatul șoselei e vital pentru evitarea accidentelor

Pe acelaşi subiect

Șofer: Vă daţi seama că n-au fost puse degeaba acolo, mă gândesc. Cel mai periculos e acum, noaptea. Că neavând autostrăzi, şi fiind doar naţionale, e mult mai periculos.

Șofer: Mai ales noaptea nu se vede deloc. Nici lumea nu merge cum trebuie, cu viteză, nu sunt atenţi, se grăbesc.

Șofer: De multe ori trebuie sa dai flash-uri sau trebuie sa-i dai fază lungă ca să vezi, ca sa nu dai de bordurile alea. Dacă nici nu sunt iluminate, chiar e un pericol. Nu se văd, cu noroaiele astea că imprastie antiderapant pe drum, chiar daca are vopsit cu reflectorizantele, degeaba.

La cât de ridică pagubele, după operațiunea hoților

Costurile dotărilor la o astfel de insulă e de aproximativ șapte mii de lei. Două treimi din această sumă sunt valoarea echipamentelor furate. Patru zone au fost călcate de hoţi, paguba ridicându-se la peste 18 mii de lei.

Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Brașov: Am apelat la participanții la trafic, daca reușesc, poate cineva a văzut ce s-a întâmplat, cine ar fi putut să fure aceste semnalizări, până la urma urmei. 

Poliția a deschis un dosar penal, însă deocamdată hoţii nu au fost identificaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pericol de accident pe DN 1. S-au furat sistemele de alimentare ale unor stâlpi iluminați, după o săptămână de la montare