Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperirea făcută de poliție în camionul șoferului care a provocat accidentul cu 7 morți din Iași. Ar putea dezvălui cauza tragediei

Ies la iveală noi detalii din ancheta accidentului cu șapte morți din Iași. Poliția a descoperit în tahograful camionului implicat în tragedia de pe "drumul morții" două carduri: unul al conducătorului auto şi unul al fiului primarului din localitatea din care era şoferul.

de Redactia Observator

la 04.02.2022 , 20:31

Descoperirea făcută de poliție în camionul șoferului care a provocat accidentul cu 7 morți din Iași. Ar putea dezvălui cauza tragediei
Descoperirea făcută de poliție în camionul șoferului care a provocat accidentul cu 7 morți din Iași. Ar putea dezvălui cauza tragediei - Inquam Photos / Liviu Chirica, Facebook

Şapte destine s-au frânt în carambolul sinistru pe Drumul Morţii, în judeţul Iaşi. Şase tineri, colegi de muncă, au plecat de acasă fără să ştie că nu-şi vor mai vedea niciodată familia. Al şaptelea, şoferul unui camion, urma să se căsătorească. Tragedia a avut loc într-o zonă unde există câte o cruce la fiecare kilometru. În mijlocul nenorocirii, au existat şi minuni. O gravidă care mergea cu ambulanţa spre spital a scăpat cu viaţă şi a dat naştere unui băieţel sănătos.

Practica periculoasă a șoferilor de TIR

Ultimele informații din anchetă scot la iveală o practică periculoasă a şoferilor de TIR. În tahograful camionului care ar fi provocat accidentul ar fi fost găsit cardul unui alt şofer, fiul primarului din Dumești, care este și administratorul firmei la care lucra Andrei. De obicei șoferii fac asta pentru a obţine mai multe curse. Primarul spune însă că alta este explicația.

Articolul continuă după reclamă

Te-ar putea interesa și asta: Simona Halep, în topul celor mai hărţuiţi jucători de tenis. Campioana noastră a primit mii de mesaje îngrozitoare

Pe acelaşi subiect

Mihai Cocoveică, primar Dumeşti: S-ar putea ca atunci, seara, să fi rămas cardul băiatului și dimineață, probabil că s-a grăbit, a uitat să scoată cardul. Nu fac transport la o anumită societate ca să îți iasă bani de acolo, să ai un anumit venit. Avea un salariu lunar.

Presupusul vinovat al tragediei din Iași lucra de aproape șase ani pe camion. Tânărul, care avea 26 de ani, urma să se căsătorească în acest an, la începutul lunii septembrie. 

"Lucra la o firmă la Dumești. Urma să se căsătorească acum, curând. Nu are copii. Stătea cu viitoarea soție la Dumești", a declarat unchiul lui Radu Andrei. Tatăl șoferului, care lucrează în Italia, a aflat din presă despre tragedie. "Tatăl e în Italia, mama e în Cipriu. E foarte mare durerea. Tatăl a plecat deja din Italia, când a aflat dimineață de la știri. El mi-a dat telefon să văd care e treaba. Și, uite, e întins pe asfalt. (...) O clipă de neatenție și poți regreta o viață. Așa a fost să fie", a mai spus unchiul șoferului de camion.

Avertismentul specialiștilor

Şoferii profesionişti nu au voie să depăşească un anumit număr de ore de condus pe zi, pentru a evita accidentele produse din cauza oboselii. Pentru asta, există un aparat numit tahograf, care înregistrează practic timpul petrecut de şofer la volan, printre alţi parametri. Aşa că mulţi şoferi au pur si simplu două carduri de tahograf. Fiecare card are o identitate diferită, astfel încât sistemul înregistrează o schimbare a şoferului şi permite continuarea drumului.

Citeşte şi: Un tânăr a crezut că are apă în urechi și a mers la spital. Medicii au dscoperit ceva complet neașteptat. Peste ce au dat

Specialiştii din domeniu spun că această schemă este extrem de răspândită şi ar fi uşor de descoperit dacă pe drumuri poliţiştii ar face mai multe controale. ISCTR este instituţia care ar trebui să se ocupe de aceste controale. Însă acestea încep abia după ora 8.

Filmul accidentului din Iași

Accidentul teribil s-a produs pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, Drumul Naţional 28 care leagă Iași de oraşul Târgu Frumos. Șapte oameni şi-au pierdut viaţa după ce şoferul unui camion ar fi pierdut controlul volanului într-o curbă, a acroşat o ambulanţă şi a lovit o dubă în care se aflau şase muncitori. Şoferul vinovat şi muncitorii au murit pe şosea. Femeia însărcinată care se afla în ambulanţă a scăpat miraculos. Imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional:

Imaginile de la locul accidentului sunt greu de privit. O dubă trasformată într-un munte de fiare, un camion distrus şi o ambulanţă lovită. Şi, lângă maşini, şapte oameni care au pierit în impact.

Singurii care au scăpat cu viaţă sunt cei din ambulanţă. Şoferul a fost rănit la picior, asistenta a ajuns la spital în stare de şoc, iar femeia care era însărcinată a fost dusă la maternitate, unde a și născut u băiețel perfect sănătos.

Zona unde s-a produs accidentul este una dintre cele mai periculoase porţiuni de şosea din România. O arată cele 46 de cruci aflate pe marginea Drumului European, pe o distanţă de numai 40 de kilometri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Descoperirea făcută de poliție în camionul șoferului care a provocat accidentul cu 7 morți din Iași. Ar putea dezvălui cauza tragediei