Antena Meniu Search
x

Video Pericolele ascunse din piscină. De ce nu trebuie copiii să înghită apa din bazine chiar și din greșeală

Piscina ne cheamă la ea, dar părinţii trebuie să fie foarte atenţi. Copiii care nu ştiu să înoate trebuie să poarte colac chiar şi în bazinele cu apă puţin adâncă. Oricum, trebuie supravegheaţi permanent chiar şi cei care ştiu să înoate. O secundă de neatenţie sau crampele musculare pot fi fatale.  

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.07.2023, 19:56

Vezi și

În timp ce unii părinţi stau mereu cu ochii pe copii, alţii sunt mai relaxaţi. Au încredere că ştiu să înoate şi nu îşi imaginează că pot să păţească ceva în piscină.

Pericolele ascunse din piscină

Mamă-reporter: El are 7 ani iar fratele lui are deja 9 ani. Ştiu să înoate bine şi ştiu unde sunt dar am încredere în ei, sunt independenţi.

- Deci nu sunteţi stresată la piscină?

Pe acelaşi subiect

- Nu. Nu sunt stresată dar ştiu că alţi părinţi sunt.

Mamă: Sunt o mămică mai stresată care da, continuu sunt cu ochii pe ei. Am văzut si mămici mai relaxate, nu le condamn, dar consider că este bine să îi supraveghez continuu.O secundă de neatenţie poate însemna ceva care duce către o tragedie.

De aceeaşi părere sunt şi salvamarii. La această piscină din nordul Capitalei, 25 de angajaţi urmăresc tot ce se întâmplă în bazinele pentru copii şi la toboganele acvatice.

Alin Drugă, salvamar: Atâta timp cât copilaşul nu stie să inoate minimul necesar sau nu este supravegheat exista oricând posibilitatea să se înece. Colegii mei care sunt pe aceste posturi, dau permanent ture pentru a supraveghea toată aria piscinelor.

Andreea Milea, reporter Observator: Deşi salvamarii îi supraveghează continuu pe copii, este important ca părinţii să nu îi scape din ochi, asta dacă vor să evite accidentele.

Cei mai expuşi sunt copiii sub cinci ani, care nu conştientizează pericolul încă.

Tată-reporter: Sunt tot timpul cu ochii pe ei. Pentru că există riscul să se înece chiar dacă știu să înoate și chiar dacă regimul de adâncime e unul potrivit pentru ei, se poate întâmpla din neatenţie. Sunt copii totuși, au 6 și 5 ani.

- Sunteţi precaut?

- Da, sigur. Gata, du-te la apă. Următorul.  

Mihaela Diaconescu, manager: Copilul trebuie să fie instruit, să ştie cum se numeşte. În conditiile in care s-ar pierde să poată să își spună numele, prenumele, putem chiar sa îi explicăm copilului si să ii arătăm un loc din parc unde, în conditiile in care s-ar pierde prin mulţimea de oameni, să îl putem găsi.

Mădălina Vesa, medic pediatru: Contează foarte mult vârsta copilului, cum poate el să reacţioneze. Sunt multe particularităţi: este o zonă aglomerată, este afectat de căldură, îi este un pic rău. Sunt o grămadă de factori care pot duce la un necaz.

În plus, medicii avertizează: copiii nu trebuie să înghită apă din piscine pentru că se pot contamina cu bacterii care provoacă infecţii digestive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Pericolele ascunse din piscină. De ce nu trebuie copiii să înghită apa din bazine chiar și din greșeală