Antena Meniu Search
x

Video Persoane cu dizabilităţi, la coadă de la 1 noaptea, pentru alimente care oricum nu au ajuns la toţi. "Aşa am ajuns. Dacă kg de ceapă e 7 lei?!"

Ore în şir la coadă, cu probleme de sănătate şi fără toalete. Aşa s-a desfăşurat distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană, pentru persoanele cu handicap. La Târgu Jiu au fost de trei ori mai multe persoane decât pachete, iar oamenii aproape s-au călcat în picioare pentru a pune mâna pe un pachet. Iar la Galaţi, distribuirea de pachete a început cu trei ore înainte doar pentru a evita cozile. Lucru care nu s-a întâmplat. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.05.2023, 17:30

Vezi și

La Târgu Jiu, coada umilinţei s-a format în faţa stadionului din oraş, unde au fost distribuite pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană. Cei care le-au împărţit au avut o misiune imposibilă şi n-au putut împăca pe toată lumea. Au fost 700 de pachete şi de patru ori mai multe persoane pe lista beneficiarilor.

Au fost 700 de pachete şi de patru ori mai multe persoane pe lista beneficiarilor

Diana Speretoiu, reporter Observator: Ca să fie siguri că vor prinde o cutie cu alimente, primii oameni s-au aşezat la coadă încă de la ora 1, noaptea trecută.

Bătrân: E foarte multă lume. Cred că nu mai prindem.

Pe acelaşi subiect

Femeie: Stăm la rând. Dacă prindem, prindem. Dacă nu.

În scaune cu rotile, în cârje, în picioare sau pe jos, pe borduri, oamenii n-au avut decât să aştepte să le vină rândul şi au sperat să nu plece acasă cu mâna goală.

Bărbat: Să ţii sute, mii de oameni în stradă. Mai bine: Domnule, nu avem, nu dăm deloc.

Elena Creţan, Direcţia de Protecţie Socială: Ne-au rămas 735. Dumnealor sunt foarte mulţi pe listă. Nu am găsit o altă modalitate prin care să venim în sprijinul dumnealor.

Femeie: Pentru nişte amărâte de alimente. Aşa am ajuns, păi dacă kg de ceapă e 7 lei? îţi mai permiţi să mai iei.

La Galaţi, rimăria a decis să înceapă distribuirea încă de la ora 05:00 dimineaţa

La Galaţi, ca să nu se mai stea câte 11 ore la coadă cum s-a întâmplat în decembrie, Primăria a decis să înceapă distribuirea încă de la ora 05:00 dimineaţa. Chiar şi aşa, nu au putut face faţă cozii interminabile.

Aceasta a fost cea de-a şasea tranşă de alimente de la Uniunea Europeană, de altfel, ultima din acest program. În total, 2,4 milioane de români aflaţi în situaţii vulnerabile au fost pe lista de beneficiari.Oamenii au primit făină, mălai, paste, ulei, zahăr şi orez. O cutie cântăreşte 24 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Persoane cu dizabilităţi, la coadă de la 1 noaptea, pentru alimente care oricum nu au ajuns la toţi. "Aşa am ajuns. Dacă kg de ceapă e 7 lei?!"