Antena Meniu Search
x

Persoanele care se infectează cu Covid după prima doză de vaccin vor face rapelul după vindecare. Cine prezintă reacții anafilactice nu mai face a doua doză

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)precizează că toate persoanele care se infectează după vaccinare fac rapelul numai după vindecare, iar persoanele care au reacții anafilactice după prima doză nu vor mai face pe a doua și vor relua vaccinarea cu alt vaccin.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.02.2021, 14:44

Precizările autorităților despre persoanele care se infectează după prima doză de vaccin Covid - Profimedia

Vaccinarea persoanelor infectate cu Covid

CNCAV: "La nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a fost aprobată instrucţiunea privind vaccinarea în situaţii speciale, cu vaccin de tip ARNm. Conform prevederilor regăsite în acest document, vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare. Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze"

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Persoanele care se infectează cu Covid după prima doză de vaccin vor face rapelul după vindecare. Cine prezintă reacții anafilactice nu mai face a doua doză