Antena Meniu Search
x

Video Persoanele intoxicate cu insecticid la un hotel din Râmnicu Vâlcea, rămase la aceeaşi cazare. Două victime au ajuns la spital

Mai mulţi turişti au fost evacuaţi în toiul nopţii, la un hotel renumit din Râmnicu Vâlcea. Oamenii s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, provenită de la un insecticid. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce au primit primul-ajutor, turiştii au ales să rămână la acelaşi hotel. 

de Alexandra Bucuroiu

la 23.11.2022, 19:47

Vezi și

Doi dintre turişti au dat alarma în toiul nopţii. Aceştia tuşeau, nu puteau să respire, aveau ochii iritaţi şi ameţeau, iar pe hol şi în camere se simţea un miros înţepător. Pentru a evita o tragedie, i-au alertat şi pe ceilalţi oameni cazaţi în hotel. Printre ei se aflau actori de la teatrul din Botoşani, veniţi în oraş pentru un festival. 

"Am strigat la toţi să iasă din camere, am evacuat hotelul. Substanţa respectivă era foarte iritantă. Dovadă şi faptul că încă ne resimţim. Ne ustură gâtul în continuare. Vă daţi seama. De la ora 2 până pe la 4 şi ceva am rămas afară", a declarat secretarul de relaţii publice al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani, Mirela Ciorogar

17 oameni se aflau la acel moment în acest hotel renumit din centrul orașului. Ei au reușit să iasă din unitatea de cazare și au sunat să ceară ajutorul. Cinci dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care doi, o femeie de 46 de ani şi un bărbat de 55 de ani, au ajuns la spital pentru investigații suplimentare.

Turiştii au preferat să rămână la acelaşi hotel

Pe acelaşi subiect

"În urma investigaţiilor, a fost emis diagnosticul de intoxicare cu substanţă toxică necunoscută", a transmis reprezentantul DSP Vâlcea, Amelia Piţiga. Substanţa provenea, cel mai probabil, de la insecticidul cu care administratorul hotelului dezinfectase camerele cu câteva ore înainte. 

"S-a constatat că există un gaz iritant în camera centralei. S-a efectuat ventilarea spaţiilor şi efectuarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. În urma ventilării şi efectuării măsurătorilor au rezultat valori nule", a spus inspectorul şef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru.

După incident, turiştilor li s-a oferit altă cazare, însă oamenii au preferat să rămână la acelaşi hotel. Administartorul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Persoanele intoxicate cu insecticid la un hotel din Râmnicu Vâlcea, rămase la aceeaşi cazare. Două victime au ajuns la spital