Antena Meniu Search
x

Pesta porcină ameninţă România!

Autorităţile se pregătesc să prevină pesta procină africană care ameninţă România.

la 03.06.2014, 09:32

 Autorităţile se pregătesc să prevină pesta procină africană care ameninţă România.

„România este pregătită pentru pericolul care vine de la Est, respectiv virusul pestei porcine africane, care a intrat în Polonia şi Lituania. Avem soluţii de diagnostic, dar este important să fim capabili să stopăm virusul la primul focar. Boala s-a întins din Georgia, unde a omorât peste 90% din porci şi a ajuns în Rusia, Ucraina, Lituania şi Polonia. La Laboratorul Naţional de Referinţă avem şi virusul securizat, dar şi toate testele pregătite", a afirmat, astăzi, directorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), Ştefan Nicolae.

Virusul se transmite de la căpuşe iar autorităţile spun că în prezent se fac cercetări pentru a vedea dacă în România există acest tip de căpuşă.

Opt judeţe din nordul şi estul ţării prezintă un risc mai mare de contaminare din cauza vecinătăţii cu Ucraina: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea.

Ţara noastră nu s-a confruntat niciodată cu acest virus. Autoritățile explică că virusul provocă pagube economice importante, dar nu este periculos pentru om.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pesta porcină ameninţă România!