Antena Meniu Search
x

Pesta porcină ameninţă România!

Autorităţile se pregătesc să prevină pesta procină africană care ameninţă România.

 Autorităţile se pregătesc să prevină pesta procină africană care ameninţă România.

„România este pregătită pentru pericolul care vine de la Est, respectiv virusul pestei porcine africane, care a intrat în Polonia şi Lituania. Avem soluţii de diagnostic, dar este important să fim capabili să stopăm virusul la primul focar. Boala s-a întins din Georgia, unde a omorât peste 90% din porci şi a ajuns în Rusia, Ucraina, Lituania şi Polonia. La Laboratorul Naţional de Referinţă avem şi virusul securizat, dar şi toate testele pregătite", a afirmat, astăzi, directorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), Ştefan Nicolae.

Virusul se transmite de la căpuşe iar autorităţile spun că în prezent se fac cercetări pentru a vedea dacă în România există acest tip de căpuşă.

Opt judeţe din nordul şi estul ţării prezintă un risc mai mare de contaminare din cauza vecinătăţii cu Ucraina: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea.

Ţara noastră nu s-a confruntat niciodată cu acest virus. Autoritățile explică că virusul provocă pagube economice importante, dar nu este periculos pentru om.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pesta porcină ameninţă România!