Antena Meniu Search
x

Argeş, al 18-lea judeţ afectat de pesta africană. Oamenii au început să taie porcii de frică

Argeş este al 18-lea judeţ afectat de pesta porcină africană. Însă panica se răspândeşte chiar mai repede decât boala animalelor. În judeţele în care epidemia nu a ajuns încă, oamenii nu îşi mai asumă niciun risc.

Vezi și

Argeş este al 18-lea judeţ afectat de pesta porcină africană. Însă panica se răspândeşte chiar mai repede decât boala animalelor. În judeţele în care epidemia nu a ajuns încă, oamenii nu îşi mai asumă niciun risc. Au început să-şi taie porcii de pe acum, ca să fie siguri că vor avea carne de Crăciun. 

În Gorj, oamenii au început să se taie porcii la început de noiembrie, iar lăzile frigorifice, care să ţină carnea proaspătă până la Crăciun, sunt la mare căutare.

Pestea porcină nu a ajuns încă în Tânţăreni, însă oamenii nu au de gând să rişte. Cel mai apropiat focar este în judeţul vecin, Dolj, la 35 de kilometri distanţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Panica s-a extins şi în comuna învecinată Turburea. Aici, teama de pestă este la fel de mare ca lipsa de încredere în autorităţi.

În timp ce crescătorii din Gorj îşi taie porcii preventiv, epidemia îşi continuă avansul. Argeş a devenit cel de-al 18-lea judeţ afectat de pesta porcină africană, după ce un focar a fost descoperit în curtea unui bărbat din comuna Negraşi.

În prezent, 1.063 de focare de pestă sunt active în Românina. Au fost sacrificaţi peste 350.000 de porci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Argeş, al 18-lea judeţ afectat de pesta africană. Oamenii au început să taie porcii de frică