Antena Meniu Search
x

Video Peste 8.000 de concurenţi la cel mai mare maraton din România. Cel mai vârstnic participant are 83 de ani şi a terminat cursa în 3 ore

Opt mii de alergători au cucerit centrul Bucureştiului la cel mai mare maraton din ţară. La start s-au aliniat concurenţi din Italia, Grecia, Moldova şi Africa de Sud. Câştigătorul a fost un marocan care a reuşit să-l depăşească pe cel mai rapid maratonist român. Cei mai mulţi nu au alergat pentru premii, ci pentru a-şi depăşi limitele şi propriul palmares. Şapte mari artere au fost blocate de concurs, aşa că şoferii au făcut şi ei slalom prin Bucureşti. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.10.2023, 20:49

Vezi și

Marile bulevarde din Bucureşti au devenit pistă de alergare pentru miile de concurenţi care au vrut să-şi testeze limitele. Căldura le-a îngreunat traseul de 42 de kilometri. 

"Cinci, patru, hai că poţi, poţi, poţi! Excepţional!" 

"Destul de greu pe final, s-a făcut cald tare. Dacă era temperatura mai joasă scoteam un timp mai bun dar oricum e personal best." 

Alţii au alergat în grup pentru a se susţine reciproc. 

Pe acelaşi subiect

"Foarte plăcut şi foarte usor, dar nu cred că suntem toti de aceeaşi parere."

"E mai bine în echipă decât să alergi de unul singur?"

"Eu zic că da, e mult mai fun. Pentru că te mobilizezi." 

Ediţia din acest an, aproape de un nou record de viteză

Andreea Milea, reporter Observator: "Ceasul maratonului indică acum 3 ore şi 43 de minute scurse însă avem deja un câştigător care a ajuns aici la linia de finish în urmă cu o oră şi jumătate."

Mohamed a terminat traseul în 2 ore şi 17 minute şi a fost la doar 4 minute distanţă de recordul competiţie. 

Chabboud Mohamed, câştigătorul maratonului: "Sunt foarte fericit deşi nu m-am pregătit foarte mult. Acest maraton este foarte greu. Cel mai bun timp al meu a fost anul trecut la maratonul de la Sofia. L-am câştigat cu un timp de 2 ore şi 13 minute." 

Marocanul a reuşit să-l întreacă şi pe cel mai rapid maratonist român. 

Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, locul 2: "Vin dupa o perioadă destul de încărcată de competiţii. Ştiam unde mă bag, ştiam că va fi dificil dar am incercat să îmi gestionez efortul astfel încat să ajung cu bine la finish. Şi uite-mă întreg. Am ajuns pe locul doi."

Laurenţiu Mihai, organizatorul maratonului: "Premiile pentru primele locuri sunt 3.000, 2.000 euro, 1.500 de euro şi la băieţi si la fete."

Pentru alţii miza nu a fost premiul, ci experienţa. 

"În fiecare an particip."

"Cam 3 ore 46 aţi obţinut."

"E mai bun decât în anii trecuţi?" 

"E la fel. Îmbătrânesc, dar e la fel."

"Uite-l! Este ridicat pe stâlp şi îl susţine pe alergătorul lui preferat. Bravo!" 

Unul dintre cei mai vârstnici participanţi are 83 de ani. S-a înscris în cursa de 21 de kilometri pe care i-a parcurs în 3 ore. 

Ştefan Constantin, concurent de 83 de ani: "De luni până vineri fac 9 kilometri. Şi vinerea 11 kilometri."

Înscrierile pentru maratonul de anul viitor vor începe săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Peste 8.000 de concurenţi la cel mai mare maraton din România. Cel mai vârstnic participant are 83 de ani şi a terminat cursa în 3 ore