Pesta porcină a reapărut în Bihor. Virusul a fost eradicat din judeţ în urmă cu doar o lună
Virusul pestei porcine a ajuns în cel de-al 17-lea judeţ din România. A fost confimat primul focar în judeţul Dolj. O nouă suspiciune a apărut şi în Bihor, la mai bine de o lună şi jumătate de când autorităţile au anunţat că boala a fost eradicată din judeţ.
Virusul pestei porcine a ajuns în cel de-al 17-lea judeţ din România. A fost confimat primul focar în judeţul Dolj. O nouă suspiciune a apărut şi în Bihor, la mai bine de o lună şi jumătate de când autorităţile au anunţat că boala a fost eradicată din judeţ. Frica de pestă a apărut şi în Snagov, localitatea cu cea mai mare densitate de milionari din ţară.
Timp de o lună şi jumătate, inspectorii veterinari nu au mai descoperit niciun caz nou de pestă în Bihor. Locuitorii din satul Şilindru visau chiar la un Crăciun cu friptură de porc pe masă. Dar o nouă alertă le-a tulburat liniştea.
Sâmbătă, au fost sacrificate nu mai puţin de 20 de animale din această gospodărie sub suspiciunea de pestă porcină africană.
Cum a reapărut pesta în judeţ, rămâne un mister.
- Pesta porcină africană, confirmată şi în Dolj
- Pesta porcină africană, confirmată și în Vrancea. Al 16-lea județ afectat de epidemie
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
- Cinci membri ai unei comisii INML, urmăriţi penal în cazul renumitului chirurg de la Fundeni acuzat de malpraxis....
Pe 10 august, 500 dintre cei aproape 1.400 de porci sacrificaţi în Bihor erau îngropaţi în comuna Albiş. Adică la 20 de kilometri distanţă de noul focar.
În şapte exploataţii din Bihor, Brăila, Buzău şi Satu Mare s-au introdus deja porci santinelă.
Virusul continuă însă avansul. Azi, Dolj a devenit al şaptesprezecelea judeţ afectat de pestă, după ce un focar a fost confirmat în satul Comănicea.
Epidemia a strârnit panică şi printre milionari. Cadavrul unui mistreţ găsit pe un fond de vânătoare din Snagov, lângă Capitală, a ridicat suspiciuni că ar putea fi vorba despre un focar.
Vânarea unui mistreţ costă 1.500 de euro. Analizele NU au confirmat, însă, prezenţa virusului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰