Antena Meniu Search
x

Video Petrică Mîţu Stoian, condus pe ultimul drum. Lacrimi, flori şi ropote de aplauze pentru marele artist de muzică populară

Au început funerariile îndrăgitului artist de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian. Sute de oameni cărora le-a bucurat viaţa cu cântecele sale, dar şi cunoscuţi interpreţi care i-au fost prieteni i-au adus un ultim omagiu.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 10.11.2021, 13:47

Vezi și

În memoria cântăreţului, zeci de artişti din ansambluri folclorice au ţinut un spectacol în faţa mulţimii adunate la Teatrul Naţional din Craiova.

În aplauzele a mii de oameni, sicriul regretatului artist a fost scos din foaierul Teatrului Naţional din Craiova. Zeci de artişti din ansambluri folclorice au ţinut un spectacol, în memoria marelui interpret, în faţa mulţimii adunate.

Cântăreţi cunoscuţi, dar şi oameni care doar i-au ascultat cântecele lui Mîţu Stoian au venit de la sute de kilometri distanţă sau chiar de peste hotare ca să-l conducă pe ultimul drum.

Gabriel Matei, cântăreţ de muzică populară:  Am fost foarte apropiaţi, ne-am cunoscut în urmă cu câţiva ani la un concurs de muzică populară, dumnealui era în juriu şi eu mersesem drept concurent. Tot ceea ce am reuşit să realizeze până la vârsta asta este datorită dumnealui. Durerea este nemărginită.

Pe acelaşi subiect

Fan: S-a pierdut o mare valoare a folclorului românesc. O mare valoare a folclorului românesc, tradiții și tot ce se poate în folclorul românesc. O pierdere imensă.

Antonie Solomin, fostul primar al Craiovei: Trist, fiindcă mă lovesc în fiecare ceas de cântecele lui, fiindcă mie îmi place foarte mult folclorul în mașină, acasă, o mare pieredere, uriașă. E acolo sus şi porbabil cu îngerii îi cântă lui Dumenzeu cu alţi prieteni care s-au dus acolo sus. e păcat nu numai pt folclor, ci penrtu noi oamenii.

O moarte cu multe semne de întrebare

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a lăsat în urmă însă şi multe semne de întrebare. Artistul s-a stins la o zi după ce se internase într-o clinică privată pentru un tratament în camera hiperbară. Pe balconul clinicii, artistul și-a făcut ultimul selfie. Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a îndoliat lumea muzicii populare, dar și pe fanii aristului care acum cer să i se facă dreptate.O anchetă a procurorilor încearcă să deslușeacă misterul din jurul morții artistului.

Cortegiul funerar a pornit în urmă cu câteva clipe către Biserica Mântuleasa, acolo unde se va ţine slujba de înmormântare, iar înhumarea este programată în această după-amiază la cimitirul Ungureni din Craiova.

Au fost clipe cumplite astăzi la Cariova. Foarte grele, Au venit sute de oameni să-şi ia rămas bun de la Petrică Mîţu Stoian, oameni care l-au iubit, colegi de scenă, unii veniţi chiar de la sute de kilometri, dar chiar şi de peste hotare să aprindă o candelă şi să depună o coroană la căpătâiul său. După slujba de înmormântare, cortegiul funerar se va pune în mişcare către Cimitirul Ungureni, acolo unde va fi înhumat trupul neînsufleţit al artistului.

Familia, apropiaţii au mers astăzi la audieri, au făcut declaraţii în ancheta deschisă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Petrică Mîţu Stoian, condus pe ultimul drum. Lacrimi, flori şi ropote de aplauze pentru marele artist de muzică populară