Antena Meniu Search
x

Un bătrân de 71 de ani a murit, după ce un bărbat a dat peste el cu trotineta electrică, în parc | Video

Un accident teribil atrage din nou atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă trotinetele electrice. Un bărbat a murit după ce a fost călcat de o trotinetă electrică, într-un parc din Buzău.

de Redactia Observator

la 21.09.2020, 19:54

Vezi și
  • Este primul pieton din România omorât de un astfel de vehicul.
  • Până acum, victime au fost chiar cei care le conduceau.
  • Subiectele zilei sunt în Observator 19, la Antena 1.

Problema este mulţi dintre cei care se plimbă pe două roţi fac slalom printre legi şi reguli de circulaţie. Bărbatul de 71 de ani ieşise la plimbarea de după amiază în parcul Crâng din Buzău.

A traversat fără să se asigure pista de biciclete, trasată chiar pe mijlocul aleii principale. Nu a auzit trotineta silenţioasă care, potrivit martorilor, venea cu viteză şi a fost lovit în plin.

Pe trotinetă se afla un bărbat de 53 de ani care nu a mai putut evita impactul. Aceste imagini au fost surprinse imediat după accident. Victima a reuşit să se ridice şi a făcut câţiva paşi până la ambulanţă. Deşi părea că nu are nimic, starea lui s-a agravat brusc la spital. În timp ce medicii îi făceau investigaţii, omul a leşinat. Doctorii nu l au mai putut salva, se pare că lovitura la cap i a fost fatală.

Adriana Bunilă, purtătoru de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău: Starea bărbatului s-a deteriorat intrând în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, fiind mutat la ATI neurochirurgie, urmând decesul.

Bărbatul a fost învăţător şi reuşise să învingă cancerul. Fiica lui, stabilită în Portugalia, cere ajutor pe Facebook, celor care au văzut ce s-a întâmplat:

"Vă rog, persoanele martore la acest incident: dacă au informații care ne pot ajuta să aflăm împrejurările în care s-a petrecut incidentul, să-mi scrie mesaj privat. Sau să se îndrepte la serviciul de poliție să facă o declarație cu cele întâmplate."

Bărbatul de pe trotinetă este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Accidentul readuce în discuţie problema trotinetelor electrice. Şoferii şi pietonii se plâng că în trafic mulţi merg haotic şi nu respectă regulile de ciculaţie

Localnic: Şi peste mine era să dea unul. Ar trebui interzis. Că ei merg şi pe trotuar şi pe spaţiul rezervat lor. Peste tot.

Tot astăzi, în Târgu-Jiu, un copil de 7 ani a fost spulberat de o maşină în timp ce traversa pe trotineta electrică strada. A ţâşnit pe trecerea de pietoni direct în faţa maşinii. Femeia de la volan a tras de volan, dar nu a mai avut ce face.

Băiatul este acum în comă. Din februarie, România are şi o lege a trotinetelor. Sunt interzise copiilor sub 14 ani. În plus, nu pot circula pe trotuar, ci doar pe piste special amenajate sau pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri pe oră.

Ane-Mari Vrapciu, ofiter de presa IPJ Buzau: Trotinetele care nu pot depăşi prin tehnica de fabricaţie 25 de kilometri la oră sunt asimilate bicicletelor. Nu au o limită maximă de viteză cu care să circule în zonele special amenajate.

Din fabricaţie, trotinetele sunt limitate să prindă 25 de kiloemtri pe oră. O viteză care nu este considerată periculoasă. Doar că unii le modifică.

Ştefan Hegheş, distribuitor trotinete electrice: Conform legii, viteza ar trebui să fie de 25 de km pe oră. În momentul în care cineva decide că vrea să îi scoată această limitare, în funcție de capacitatea bateriei, o trotinetă poate ajunge și la 80 de km pe oră, sunt limitate direct din fabrică și noi le vindem așa, dar clienții, având acces la internet, pot în 5-10 minute să le delimiteze cu ușurință.

Cei care sunt prinşi că încalcă regulile riscă amenzi între 700 şi 1100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un bătrân de 71 de ani a murit, după ce un bărbat a dat peste el cu trotineta electrică, în parc | Video