Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plaje mai largi în sudul litoralului: autorităţile promit turiştilor cel mai fin nisip şi o intrare mai lină în mare

Proiectul de înnisipare din sudul litoralului a mai făcut câţiva paşi. După o lună în care muncitorii au adus un milion de metri cubi de nisip din largul mării, la Eforie, primul sector de plajă lărgită este gata. Şantierul s-a mutat acum pe cel de-al doilea lot, unde se va planta şi iarbă de mare, cea care va filtra apa şi îi va da o culoare deosebită.

de Andreea Filip

la 10.10.2022 , 20:24

Cel mai fin nisip şi o intrare mai lină în mare. Turiştii care vor ajunge anul viitor în sudul litoralului au promisiunea că vor găsi plaja perfectă. Cel puţin, aşa se laudă constructorii care lucrează la înnisiparea din Eforie. "Este cea de-a două celulă de plajă care se înnisipează, între Capul Turcului şi Cuibul Vulturului. Deja jumătate din celula de plajă este înnisipată. Este acea celulă de plajă unde, ulterior, va fi implantată iarba de mare", a declarat Marius Stamat, constructor.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 400 de milioane de lei şi vor fi gata în ianuarie 2023

Lucrarile de înnisipare au demarat la începutul verii, iar până acum doar primul lot a fost finalizat şi lărgit cu 140 de metri. Pentru primul sector de plajă s-a folosit un milion de metri cubi de nisip. Pentru următoarele zone se aduc acum din larg alte trei milioane de metri cubi de nisip. În total, plaja din Eforie Sud va avea 5 kilometri de plajă nouă. Iar plajele nu vor fi doar mai late, ci şi mai multe decât până acum. În această zonă nu exista nisip deloc. Valurile loveau direct în digul falezei. Turiştii care vor veni vara viitoare la mare vor găsi aici o plajă de 120 de metri.

Vezi și

"O să putem să le dăm în preţul camerei şi acel râvnit şezlong cu umbrelă. E un mare avantaj pentru noi. O să fie loc şi de beach voley şi de fotbal pe plajă", a declarat Dan Şandru, administrator hotel. În total, vor fi peste cinci kilometri de plajă nouă, de la intrarea în Eforie şi până la limita teritorială cu Tuzla. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 400 de milioane de lei şi vor fi gata în ianuarie 2023.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Plaje mai largi în sudul litoralului: autorităţile promit turiştilor cel mai fin nisip şi o intrare mai lină în mare