Antena Meniu Search
x

Planta care ne face inteligenți. Creşte performanţele intelectuale cu 75%

Oamenii de știință au descoperit că rozmarinul creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75% dintr-o simplă adulmecare. Așa că cei care uită des și nu pot reține cifre sau nume ar fi bine să miroasă ulei esenţial de rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă.

 Cele mai noi cercetări demonstrează ştiinţific faptul că uleiul esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini.

Mai mult, cercetătorii au observat că această îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor. Astfel, ei cred că efectele pozitive ar putea fi provocate de o influenţă chimică.

Cercetătorii susţin că descoperirea are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 66 de participanţi împărţiţi în două grupuri. Un grup a fost lăsat să aştepte într-o sală cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să stea într-o cameră fără un miros aparte.

sursă: obiectiv.info

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Planta care ne face inteligenți. Creşte performanţele intelectuale cu 75%