Antena Meniu Search
x

Video "Plin de muşte, varza stricată, mirosea". Un elev ajuns la spital, după ce a mâncat un sendviş primit la şcoală prin Programul Masa Sănătoasă

Situaţie incredibilă la o unitate de învăţământ din judeţul Mehedinţi! Un copil de clasa a VI-a a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce a mâncat şendvişul primit la şcoală, prin Programul Masa Sănătoasă. Conducerea unităţii se apără, însă, şi spune că totul este... doar un joc politic. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 08:40

Vezi și

Andrei, elev: M-am simţit foarte rău, m-a durut burta, am avut temperatură, m-a durut capul.

E mărturia elevului Şcolii Gimnaziale Căzăneşti din judeţul Mehedinţi. Copilul a mâncat senvişul oferit la şcoală prin Programul Masa Sănătoasă. 

Tatal copilului: A intrat pe poartă şi eu l-am văzut slăbit, galben la faţă...

Iar stările de rău pe care cel mic le-a acuzat au avut şi o explicaţie pentru părinţi, atunci când verişoara băiatului a venit acasă cu mâncarea primită în aceeaşi unitate de învăţământ.

Tatal copilului: Ea, aducând sandvişul acasă, a vrut să-l dea la câine. Am zis lasă sandvişul să văd şi eu cum este sandvişul. Când l-am deschis în două, era plin de muşte, varza era stricată, mirosea.

Văzând că starea copilului se agravează, părinţii au decis să îl ducă la spital. Acolo, după mai multe investigaţii, medicii au pus diagosticul - toxiinfecţie alimentară. Însă conducerea unităţii de învăţământ se apără şi spune că totul este... doar un joc politic.

Viorica Pop, director Școala Gimnazială Căzănești: Nu există cazuri de toxiinfecţie alimentară. Doamne, fereşte! Nu se poate face toxiinfecţie alimentară dintr-o bucată de varză, care este puţin deteriorată. Este campanie politică. Două fetiţe au venit la mine şi mi-au arătat că este o mică problemă la o foaie de varză din salată. 

Directoarea pare că a găsit şi rezolvarea - copiilor le este interzis să mai ia acasă mâncarea pe care o primesc la şcoală.

Viorica Pop, director Școala Gimnazială Căzănești: Le duc acasă, poate le mănâncă seara deja alterate sau cineva din familie şi nu e în regulă. Şi atunci am luat hotărârea să se mănânce în şcoală în primele două ore.

Părinţii copilului vor depune o plângere şi la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Plin de muşte, varza stricată, mirosea". Un elev ajuns la spital, după ce a mâncat un sendviş primit la şcoală prin Programul Masa Sănătoasă