Antena Meniu Search
x

Poliţiştii, acţiune în forţă împotriva suspecţilor din cazul crimei comise în Piaţa Constituţiei

Un cartier din Bucureşti a fost închis complet de poliţie pentru o acţiune ca-n filme. Abia după cinci zile de la crima din faţa Parlamentului, autorităţile au plecat în căutarea autorilor. Pe unii i-au găsit în case, pe alţii însă nu.

de Redactia Observator

la 04.10.2019, 19:50

Vezi și

Un cartier din Bucureşti a fost închis complet de poliţie pentru o acţiune ca-n filme. Abia după cinci zile de la crima din faţa Parlamentului, autorităţile au plecat în căutarea autorilor. Pe unii i-au găsit în case, pe alţii însă nu. Unul dintre suspecţi, condamnat în trecut pentru o altă crimă şi eliberat recent în baza recursului compensatoriu, ar fi încă liber, spun surse din anchetă. Mai mult, apar şi alte informaţii noi: omorul a fost premeditat! O echipă Observator a surprins imagini, în exclusivitate, de la descinderile din această dimineaţă. 

La cinci zile de la măcelul din Piaţa Constituţiei, poliţiştii şi mascaţii au închis un întreg cartier pentru a-i depista pe autorii crimei. Zeci de maşini de poliţie şi dube cu sirene şi girofaruri pornite au împânzit străzile din zona Tei încă de la 6 dimineaţa. Nimeni nu intră şi nu iese fără să fie verificat de ofiţeri.

Romeo Păun. Este unul dintre suspecţii principali ai crimei. Antrenor de box, fără antecedente penale. A fost ridicat şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri. Mascaţii au descins simultan în mai multe locuinţe ale suspecţilor. 20 de persoane au fost vizate de mandat. 

Un alt suspect în cazul omorului de duminică, din centrul Bucureştiului, nu a fost găsit dimineaţă, dar a venit singur la audieri, mai târziu.

Pe lista anchetatorilor mai sunt şi alţi bărbaţi care au participat la măcel. Unul dintre ei a mai fost condamnat la 11 ani de închisoare, tot pentru omor. Anul trecut, a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Şi el a fost adus astăzi la audieri. 

În urmă cu cinci zile, Piaţa Constituţiei, zona unde securitatea ar trebui să fie maximă, s-a transformat în câmp de luptă pentru două clanuri de interlopi rivale. S-au tras focuri de armă şi zeci de indivizi s-au bătut cu răngi şi topoare. 

În încăierare, un tânăr de 30 de ani a fost ucis. Un altul a fost grav rănit. Scandalul ar fi pornit de la o tranzacţie de prostituate între două clanuri de proxeneţi, spun surse din anchetă. 

Bătaia a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale insituţiilor din zonă şi a fost filmată de martori. Chiar şi aşa, autorii au rămas liberi pe străzi, cinci zile. 

Recursul compensatoriu a scos în libertate peste 21 de mii de infractori în ultimii doi ani. Criminali, tâlhari, violatori sau autori de acte sexuale cu minori. Aproape două mii dintre ei au ajuns din nou după gratii. 507 pentru că au comis alte fapte grave, printre care 70 de omoruri şi 418 violuri şi tâlhării, arată datele oficiale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Poliţiştii, acţiune în forţă împotriva suspecţilor din cazul crimei comise în Piaţa Constituţiei