Antena Meniu Search
x
LIVE

Poliţist din Iaşi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost prins în flagrant luând mită. Primise 200 de euro chiar de la denunţătorul său

Un poliţist din Iaşi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Omul legii a luat 200 de euro de la un şofer pentru a nu-i reţine permisul de conducere.

De Redactia Observator la 25.09.2023, 10:43
Poliţist din Iaşi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost prins în flagrant luând mită. Primise 200 de euro chiar de la denunţătorul său
Poliţist din Iaşi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost prins în flagrant luând mită. Primise 200 de euro chiar de la denunţătorul său - Profimedia

Un agent de poliţie din Iaşi a fost condamnat la 2 şi 8 luni de închisoare după ce a primit de la un şofer 200 de euro pentru a nu-l amenda şi a nu-i suspenda permisul de conducere, relatează news.ro.

Poliţistul a fost prins în flagrant luând mită

”La data de 22 septembrie 2023, Tribunalul Iaşi, instanţă de fond, a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie la momentul săvârşirii infracţiunii, la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, anunţă DGA.

În fapt,  în cursul zilei de 04.05.2023, lucrătorii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui agent-şef adjunct de poliţie din cadrul  IPJ Iaşi - Poliţia Municipiului Iaşi - Secţia 2 Poliţie - Compartimentul Ordine Publică, după ce a primit de la un denunţător suma de 200 euro în scopul de a nu-i aplica o sancţiune contravenţională la regimul rutier şi a nu-i suspenda permisul de conducere.

Pe acelaşi subiect

Agentul a fost denunţat de şoferul care i-a dat mită

Iniţial, agentul în cauză a pretins de la denunţător o sumă de bani cuprinsă între 300 şi 500 de euro, în acelaşi scop.

Denunţul a fost înregistrat la Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi ca urmare a unui apel la sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806 efectuat de către denunţător în seara zilei de 02.05.2023.

Prin rechizitoriul din data de 19.06.2023, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

După constatarea infracţiunii flagrante, inculpatul a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind arestat la domiciliu, măsură care a fost menţinută până la data pronunţării condamnării de către instanţa de fond.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Poliţist din Iaşi, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a fost prins în flagrant luând mită. Primise 200 de euro chiar de la denunţătorul său