Antena Meniu Search
x

Un poliţist rutier din Bârlad rămâne fără avere, pentru că nu a avut cum să justifice aproape 300.000 de euro

Un poliţist rutier din Bârlad rămâne fără avere, pentru că nu a avut cum să justifice aproape 300.000 de euro. Curtea de Apel Iaşi a decis că agentulului trebuie să i se confişte o sumă imensă de bani, după ce ANI l-a anchetat.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 17:29

Poliţist de la rutieră, fără avere
Un poliţist rutier din Bârlad rămâne fără avere, pentru că nu a avut cum să justifice aproape 300.000 de euro - cars.ro

Un poliţist rutier din Bârlad rămâne fără avere, pentru că nu a avut cum să justifice aproape 300.000 de euro. Curtea de Apel Iaşi a decis că agentulului trebuie să i se confişte o sumă imensă de bani, după ce ANI l-a anchetat.

Agentul şef Rober Marius Dediu, de la Poliţia Rutieră Bârlad, rămâne fără avere, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat cu trei ani în urmă că acesta nu poate să justifice o sumă imensă din averea lui, 272.010 euro. 

"Având în vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi în vederea începerii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Dediu Marius Robert in perioada exercitarii functiei publice. Dediu Marius Robert a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza", se arata în comunicatul emis de ANI în 13 martie 2015, comunicat citat de bzi.ro.

Agentul de poliţie trebuie să returneze acum aproape 200.000 de euro. Potrivit sentinţei, averea lui va fi confiscată în termen de 6 luni de la pronunţarea acesteia.

"Admite sesizarea formulata de Agentia Nationala de Integritate în privinta persoanei cercetate Dediu Marius Robert si a sotiei acestuia, Dediu Maricela. Constata caracterul nejustificat al dobândirii cotei parti din avere în valoare de 918.954,22 lei. Obliga persoana cercetata Dediu Marius si sotia acestuia, Dediu Maricela, la plata catre Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent sa efectueze executarea silita, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei parti din avere dobândita în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la ramânerea definitiva a prezentei hotarâri. Dupa ramânerea definitiva a prezentei hotarâri se va proceda la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, si se va comunica Agentiei Nationale de Integritate, precum si organului de specialitate al Ministerului Finantelor Publice de la domiciliul persoanei a carei avere a fost cercetata, în vederea executarii.", se arată în sentinţa Curţii de Apel Iaşi.

Pe parcursul procesului, Lulu Fânaru, cumnata poliţistului, a fost audiată ca martor şi a susţinut că banii găsiţi de inspectorii de la ANI sunt ai ei. Lulu Fânaru, notar de profesie a declarat că s-a folosit de sora sa, soţia poliţistului, pentru a cumpăra terenuri. Femeia a explicat judecătorilor că a procedat astfel pentru că samsarii imobiliari ridicau preţurile terenurilor, ştiind că ea are bani. Judecătorii nu au ţinut cont de declaraţia femeii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un poliţist rutier din Bârlad rămâne fără avere, pentru că nu a avut cum să justifice aproape 300.000 de euro