Antena Meniu Search
x

Polițiștii de frontieră au pus pe fugă, cu focuri de armă, traficanții care intenționau să introducă în România mii de pachete cu țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au pus pe fugă, sâmbătă, prin utilizarea armelor din dotare, mai mulți traficanți de țigări.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.09.2020, 13:23

Șase persoane sunt căutate în legătură cu acest caz de contrabandă cu țigări
Polițiștii de frontieră nu au reușit să-i prindă pe traficanții de țigări - Poliția de Frontieră
  • Țigările de contrabandă proveneau din Belarus.
  • Țigările de contrabandă indisponibilizate au o valoare de circa 70.000 de lei.

Polițiștii de frontieră au descoperit, la câteva sute de metri de frontiera cu Ucraina, șase persoane care se deplasau către interiorul țării și transportau în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit, pentru a reține cele șase persoane, însă acestea au abandonat coletele și au luat-o la fugă spre teritoriul statului vecin în momentul în care polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce.

Oamenii legii au pornit în urmărirea suspecților și au făcut inclusiv uz de armele din dotare.

S-au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, însă, profitând de terenul accidentat și împădurit, suspecții s-au făcut nevăzuți.

Polițiștii de frontieră au descoperit că în coletele respective erau aproape 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Marfa provenea din Belarus și avea o valoare estimată la 70.000 de lei.

S-a deschis dosar penal de contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar polițiștii de frontieră au anunțat autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetății în comun a evenimentului și depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Polițiștii de frontieră au pus pe fugă, cu focuri de armă, traficanții care intenționau să introducă în România mii de pachete cu țigări de contrabandă