Antena Meniu Search
x

Video Poliţişti, vameşi şi inspectori, complici la o fraudă de 13 milioane de euro: 50 de persoane, duse la DIICOT. Printre ei, şi "Regele Artificiilor"

Poliţişti, vameşi şi inspectori au fost complici la o fraudă de 13 milioane de euro adusă statului, prin contrabandă cu ţigări şi materiale pirotehnice! Într-o operaţiune-mamut, ofiterii antimafia au făcut 80 de percheziţii în aproape un sfert de ţară. Printre cei călcaţi de mascaţi este şi aşa numitul Rege al Artificiilor, care spune însă că nu are niciun amestec în acest caz.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 26.03.2024, 19:39

Vezi și

50 de indivizi au primit mandat de aducere la DIICOT. Printre ei ar fi si unul din şefii de la Poliţia de Frontieră din Călăraşi. Un alt agent al Poliţiei Arad şi mama lui, inspector Antifraudă au ajuns şi ei să dea explicaţii procurorilor Antimafia. Au fost săltaţi chiar din vila lor. Complice ar fi fost şi un al doilea inspector ANAF care - în schimbul unor sume de bani - închidea ochii în timpul controalelor la diferite firme.

Anchetatorii au scotocit şi cel mai mare depozit de materiale pirotehnice din ţară

Ancheta a durat doi ani. În luni în şir de filaje şi descinderi, poliţiştii au reuşit să captureze peste 38 de milioane de ţigartwe, 64 de tone de tutun contrafăcute şi peste 8 tone de materiale pirotehnice care au intrat ilegal in tara. Procurorii au aflat că reţelele trecuseră de graniţele României si au desfiinţat trei fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă. Una în Cehia şi două aici. La noi în ţara, infractorii acţionau din vestul până în estul ţării. Contrabanda se făcea în 14 judeţe plus Capitala.

Anchetatorii au scotocit si cel mai mare depozit de materiale pirotehnice din ţară, din Săcălaz, deţinut de cel supranumit "Regele Artificiilor". Managerul depoztului susţine insa că nu are nicio implicare în acest caz. "Mergând la unul acasă i-a găsit şi artificii şi ţigări, ce au zis? Hai să facem o extindere că poate găsim. N-au găsit absolut nimic. Nu există evaziune fiscală, nu există un pachet de ţigări. Eu nu fumez şi nu agreez ţigările!", a declarat Dan Pintilie, manager depozit de artificii. La nivel naţional, comerţul ilicit a ajuns un fenoment tot mai greu de combătut. În piaţa Obor din Capitală, de exemplu ţigările de contrabanda sau contrafcute se vand  de ani de zile.  

Vânzarea ţigărilor de contrabandă aduce un prejudiciu statului de aproape două milioane de euro în fiecare lună. În ultimele 9 luni, poliţiştii au confiscat peste 100 de miloane de astfel de ţigări netimbrate, vândute ilegal. O captură de două ori mai mare faţă de anii trecuţi. Numai anul trecut, 170 de indivizi au ajuns după gratii pentru contrabandă cu ţigări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Poliţişti, vameşi şi inspectori, complici la o fraudă de 13 milioane de euro: 50 de persoane, duse la DIICOT. Printre ei, şi "Regele Artificiilor"