Antena Meniu Search
x

Foto Polițiștii de frontieră, cu lacrimi în ochi în fața exodului ucrainenilor. ”Mame cu copii în brațe și alți copii de mână, bătrâni care se grăbesc spre linia de frontieră”

Sindicatul Europol a reacționat la exodul ucrainenilor, ca urmare a războiului declanșat de Rusia în țara vecină, și scrie despre rolul polițiștilor de frontieră din aceste zile, primii care îi întâmpină pe cei care fug din calea bombardamentelor.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 16:12

Polițiștii de frontieră, cu lacrimi în ochi în fața exodului ucrainenilor. ”Mame cu copii în brațe și alți copii de mână, bătrâni care se grăbesc spre linia de frontieră” - Facebook/Sindicatul Europol

”Polițiștii de frontieră și polițiștii sunt în aceste zile primii care îi întâmpină pe cei care fug din calea războiului. Imaginea mamelor cu copii în brațe și alți copii de mână, în timp ce cară puținele bagaje pe care au putut să le ia din toată agoniseala de-o viață, sunt marcante pentru orice ființă care se pune în locul lor. Bătrâni care se grăbesc spre linia de frontieră și care izbucnesc în lacrimi când ajung pe pământ românesc, ne arată drama și disperarea prin care trece poporul ucrainian în aceste clipe”, se arată în mesajul postat de Sindicatul Europol

Reprezentanții Europol scriu că sute de polițiști lucrează peste program să ajute fluxul mare de cetățeni ucraineni care vor să treacă granița în România, iar când programul lor de muncă se încheie, răman voluntari și ajută așa cum pot.

”Nu putem decât să le mulțumim colegilor noștri care sunt în aceste momente în punctele de frontieră, dar și colegilor din județele de graniță care participă activ la plasarea familiilor ucrainiene în locuințele puse la dispoziție de voluntari. Sunt sute de colegi care au rămas peste program să ajute fluxul mare de cetățeni ucrainieni care vor să treacă granița iar alții după ce ies din serviciu devin voluntari și ajută cu tot ce pot”, se mai arată în postarea făcută pe Facebook.

A treia zi de război în Ucraina

Încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile Kievului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone din oraș. Preşedintele Zelensky a rămas în capitală, împreună cu guvernul. Sâmbătă dimineața, acesta a transmis că poporul ucrainean "nu va depune armele". Rușii susțin că au cucerit orașul Melitopol, iar în Kiev, un bloc de locuințe a fost lovit de o rachetă de croazieră.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis populației că "nu ne predăm" și că armata ucraieană controlează Kievul. Ministerul Sănătății anunță un prim bilanț al războiului: 198 de morți și 1.115 răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Polițiștii de frontieră, cu lacrimi în ochi în fața exodului ucrainenilor. ”Mame cu copii în brațe și alți copii de mână, bătrâni care se grăbesc spre linia de frontieră”