Antena Meniu Search
x

Video Polițiștii de la Vama Calafat, reținuți pentru luare de mită, s-au întors la muncă sub control judiciar. Cum au reușit să strângă peste 150.000 de euro

Cei 23 de polițiști de la Vama Calafat reținuți pentru luare de mită s-au întors la serviciu, sub control judiciar.  Atenţie, vorbim de aceiaşi poliţişti în locuinţele cărora la percheziţii s-au descoperit peste 150 de mii de euro, bani pentru a căror provenienţă nu au putut da explicaţii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.12.2023, 15:24

Vezi și

Polițiștii au contestat în instanță măsura arestului preventiv, iar magistrații de la Curtea de Apel Craiova i-au plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, așa că sunt liberi să se întoarcă la serviciu.

Cum au reușit să strângă peste 150.000 de euro

Cei 23 de polițiști de frontieră implicați în acest dosar și cercetați pentru dare și luare de mită, precum și pentru abuz în serviciu nu au voie să comunice între ei, însă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022-2023, polițiștii ar fi avut o taxă fixă: 5 euro pentru oricine voia să treacă granița, iar până la finalul zilei, un agent strângea în jur de 500 de euro, bani pe care polițiștii îi împărțeau apoi cu superiorii. La percheziții, ofițerii anticorupție au găsit acasă la polițiști peste 150.000 de euro, 70.000 de lei, parfumuri și țigări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Polițiștii de la Vama Calafat, reținuți pentru luare de mită, s-au întors la muncă sub control judiciar. Cum au reușit să strângă peste 150.000 de euro