Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poliţistul care a lovit-o mortal pe Raisa s-a predat. Părinţii fetei: "Facem potecă la cimitir"

Punct final în cazul Raisa, care a impresionat o ţară întreagă. Poliţistul care a omorât o fetiţă de 11 ani pe trecerea de pietoni, a ajuns, azi-noapte la închisoare. Condamnat la trei de detenţie, s-a predat colegilor lui din Argeş. Părinţii copilei nu sunt, însă, împăcaţi.

de Denisa Dicu

la 14.08.2024 , 20:48

Agentul Constantin Popescu s-a predat poliţiştilor din Curtea de Argeş, unde locuieşte, la câteva ore după ce a fost condamnat pentru ucidere din culpă. În ianuarie 2022, el a lovit cu maşina de Poliţie două fete care mergeau la şcoală şi traversau pe trecerea de pietoni. Una dintre eleve, Marina, a supravieţuit, dar Raisa a murit.

După verdictul judecătorului, tatăl Raisei a fost dezamăgit

"Dreptate era dacă era atent la volan şi noi ne vedeam de drumul nostru. Dreptate, ce, asta este dreptate?! El va ieşi de acolo şi va merge mai departe, că asta este, iar noi facem potecă la cimitir! Este un tip foarte arogant, pur şi simplu trecea pe lângă noi râzând", spune tatăl Raisei.

Vezi și

În primă instanţă, poliţistul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar familiile celor două fete au făcut recurs. Rudele credeau că agentul va primi o peapsă mai aspră, dar avocatul lor prezintă trimiterea lui după gratii ca pe o victorie.

Pe acelaşi subiect

"Este o decizie în premieră, nu s-a mai văzut aşa ceva până acum, când vorbim despre un poliţist în primul rând, în al doilea rând o persoană care nu avea cazier şi în al treilea rând o persoană care totuşi a mers pe procedură simplificată. Nimeni nu se astepta la o asemenea decizie​", spune Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Argumentele decisive pentru magistrați au fost faptul că polițistul circula cu viteză peste limita legală și că nu a acordat prioritate celor două fete, Raisa și Marina, care traversau regulamentar strada. Pe parcursul procesului, care a durat doi ani, polițistul a mers pe judecare simplificată, adică a recunoscut faptele.

Agentul a fost condamnat să plătească familiilor victimelor 700.000 de euro daune. Cea mai mare parte din sumă, 450.000 de euro, va fi achitată de compania care asigurase maşina de Poliţie, a stabilit instanţa.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Poliţistul care a lovit-o mortal pe Raisa s-a predat. Părinţii fetei: "Facem potecă la cimitir"