Antena Meniu Search
x

Galerie foto Pompierii români au luptat 20 de ore să scoată un copil de sub dărâmături, în Turcia. Intervenția lor, îngreunată de un alt cutremur

Echipa din România a reușit să salveze un băiat de 16 ani, prins sub ruinele unei clădiri, prăbușite în urma cutremurelor devastatoare. Intervenția salvatorilor români a fost îngreunată de un alt cutremur, de 4.2 grade. Copilul a fost salvat după 20 de ore de luptă și muncă a pompierilor.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 09.02.2023, 07:25

Pompierii români au reușit să salveze un băiat de 16 ani, prins sub dărâmături în Turcia. Salvatorii au luptat timp de 20 de ore să-l scoată pe adolescent de sub ruinele unei clădiri prăbușite, în urma cutremurelor devastatoare. În timpul intervenției a avut loc un alt cutremur, de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a băiatului.

Pompierii români l-au salvat pe băiat

În final, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pompierii români au mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 locuri diferite, însă din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

"În dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături. După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Pe acelaşi subiect

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale. Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia.

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață. În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin", au transmis autoritățile.

În Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Evenimente » Pompierii români au luptat 20 de ore să scoată un copil de sub dărâmături, în Turcia. Intervenția lor, îngreunată de un alt cutremur