Antena Meniu Search
x

Ponta: Ministrii trebuie sa vina cu propuneri pentru taierea cheltuielilor de personal si servicii cu 15 la suta

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa vina cu propuneri pentru taierea cheltuielilor cu 15 la suta. Vor fi reduceri atat la bunuri si servicii, cat si la cheltuielile cu salariile din aparatul de stat.

"Aceasta masura nu implica neaparat disponibilizari de personal, ci urmareste o eficientizare a activitatii in administratie. Nu a fost stabilit un termen imediat, de 2-3 zile, deoarece mesajul va fi transmis in teritoriu, catre structurile subordonate ministerelor", au declarat surse ale Mediafax.

Un nivel mare al cheltuielilor se inregistreaza in administratie pentru consumabile si alte produse, precum si pentru servicii externalizate.

La sfarsitul anului trecut, premierul Ponta a transmis ministrilor ca au ocazia, prin restructurarea Guvernului in vederea stabilirii unei noi configuratii, sa constate care dintre institutiile actuale au prea multi functionari angajati in ultimii ani ca o "sinecura politica" si nu fac nimic, pentru a se desparti de acestia.

"Vor fi restructurari, reimpartiri ale portofoliilor, dar nu se sporeste numarul de angajati nici macar cu un singur om, dimpotriva: aveti ocazia, prin aceste restructurari, acolo unde sunt oameni prea multi, care nu fac nimic si au fost angajati in ultimii ani doar ca o sinecura politica, sa le multumiti si sa ii trimiteti la munca. Nu se angajeaza niciun om, nu primiti niciun leu in plus la fondul de salarii", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de Guvern.

Ulterior, seful Guvernului a dispus infiintarea unui comitet condus de vicepremierul Liviu Dragnea care sa propuna masuri pentru "cresterea atractivitatii" functiei publice si eficientizarea utilizarii resurselor umane in sectorul public, dar care va analiza si numarul de personal necesar administratie.

Sursa: Antena 3

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ponta: Ministrii trebuie sa vina cu propuneri pentru taierea cheltuielilor de personal si servicii cu 15 la suta