Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea tragică a lui Răzvan 'Grasu', informatorul DIICOT ucis cu o ţigară otrăvită de traficanţi

Răzvan Florin Cârstea, un informator al procurorilor DIICOT din Ploieşti, şi-a găsit sfârşitul după ce traficanţii de droguri au aflat că le oferă anchetatorilor detalii despre afacerile lor ilegale.

de Redactia Observator

la 30.08.2018 , 13:07

Răzvan Florin Cârstea, un informator al procurorilor DIICOT din Ploieşti, şi-a găsit sfârşitul după ce traficanţii de droguri au aflat că le oferă anchetatorilor detalii despre afacerile lor ilegale.

În vârstă de 20 de ani, Răzvan 'Grasu' a fost racolat de DIICOT în anul 2016, atunci când a fost arestat pentru trafic de droguri.

În realitate, Răzvan era doar un mic pion într-o vastă reţea de traficanţi care acţiona în zona oraşului Ploieşti.

Articolul continuă după reclamă

Procurorii DIICOT i-au oferit o înţelegere pentru a scăpa de închisoare. Aşa s-a transformat Răzvan într-un informator al anchetatorilor.

Pe acelaşi subiect

Tatăl lui Răzvan era judecător, însă a murit pe când acesta avea numai 6 ani, astfel că 'Grasu' a fost crescut doar de mama lui.

Mai mult, tânărul suferea şi de ADHD şi tulburări bipolare, afecţiuni pe care le ţinea însă sub control cu antipsihotice şi antidepresive.

Obligat să se drogheze, dar lăsat fără protecţie în faţa traficanţilor

Problemele lui Răzvan au început în luna ianuarie a acestui an, atunci când în Ploieşti a apărut un nou traficant de droguri, un tânăr din Brăila poreclit Ramtsy, pe numele real Cătălin Baziru.

Acesta a adus pe piaţa drogurilor din Ploieşti o marfă pe care 'Grasu' a catalagat-o drept 'otravă'.

Tânărul i-a anunţat poliţişti şi pe procurori despre situaţie şi a fost plecat la Brăila împreună cu alţi traficanţi din Ploieşti pentru a afla sursa.

Din reţea mai făceau parte Alexandru Florin Zaroschi, Marian George Diaconu zis Geo şi Remus Gabriel Berechet.

În timp, Răzvan 'Grasu' a reuşit să le ofere anchetatorilor informaţii despre Geo care au condus într-un final la arestarea acestuia.

Razvan Florin Carstea a fost batut si ucis de traficantii de droguri din Ploiesti

Bătut cu sălbăticie şi otrăvit cu ţigări de traficanţi

După ce traficantul Geo a fost arestat şi plasat ulterior în arest la domiciliu, Răzvan a devenit ţinta traficanţilor din Ploieşti care îl bănuiau că este 'sifonul' DIICOT.

În timp ce se afla în arest la domiciliu, Geo a aflat că 'Grasu' se afla într-o sală de jocuri din cartier şi s-a dus personal să îl bată. După ce l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele, traficantul a pus un alt tânăr din cartier să îi aplice o altă corecţie.

Revoltată, mama lui Răzvan s-a dus la uşa unui alt traficant din cartier, respectiv Berechet, pentru a-i cere socoteală, însă a fost şi ea bătută.

După o altă perioadă, 'Grasu' a fost ademenit de un alt traficant din Ploieşti, respectiv Zaroschi, care l-a bătut până aproape de comă.

După o săptămână de la bătaia cruntă pe care a primit-o de la Zaroschi, Răzvan s-a întâlnit cu un vecin cu care copilărise şi chiar i-a propus să încerce împreună o 'marfă specială'.

'Grasu' a fost cel care a fumat primul din ţigara otrăvită şi s-a prăbuşit la pământ după primul fum. Totuşi, tânărul a ajuns la spital şi a fost salvat.

La alte câteva zile după această tentativă de crimă, respectiv pe 2 februarie, 'Grasu' a fost găsit mort în spatele unei măcelării din cartierul Malul Roşu din Ploieşti.

Toate anchetele în acest caz complicat bat pasul pe loc, iar mulţi dintre cei care fie l-au bătut, fie l-au otrăvit pe 'Grasu' sunt în continuare în libertate.

O altă anchetă îi vizează şi pe poliţiştii, dar şi pe procurorii care ar fi trebuit să îi ofere protecţie lui Răzvan.

sursa: evz.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Povestea tragică a lui Răzvan 'Grasu', informatorul DIICOT ucis cu o ţigară otrăvită de traficanţi