Antena Meniu Search
x

Video Povestea celei mai mediatizate crime din istoria României. Familia Elodiei este revoltată de eliberarea lui Cioacă: "Strigător la cer!"

Cristian Cioacă a fost eliberat azi din închisoare. Fostul poliţist a executat puţin peste 9 ani din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de detenţie pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Autorul celei mai mediatizate crime din istoria recentă a României a negat mereu fapta şi nu a spus niciodată ce a făcut cu trupul soţiei. Mama fostei avocate este revoltată de decizia instanţei.

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 19:29

Vezi și

- Nu stai de vorbă şi cu noi? Cum te simţi? 

- Vă mulţumesc pentru interesul acordat, dar nu-l merit. 

- Speraţi să fiţi eliberat astăzi? 

- De ce nu-l meriţi? 

Pe acelaşi subiect

- Ce vrei să faci primul lucru când ajungi acasă? 

- Azi este prima zi din restul vieţii mele! Ok?

Aşa arată după aproape 10 ani de detenţie Cristian Cioacă. Cel mai cunoscut poliţist din istoria recentă a României e uşor de recunoscut. Acelaşi discurs, acelaşi zâmbet care l-a consacrat. Adevărul l-au stabilit judecătorii cu mulţi ani în urmă. Acum, o altă instanţa a decis că şi-a ispăşit pedeapsa şi poate fi un om liber.

Mama Elodiei: Nu trebuia instanţa să-i dea drumul deoarece a săvârşit o faptă deosebit de gravă, mai ales arzând şi cadavru. Este strigător la cer! Nu se poate aşa ceva, el trebuia să îşi ispăşească pedeapsa. Mai ales că are să ne dea două miliarde şi jumătate daune. Şi mie şi fiului meu şi băiatului, lui Patric. 

În 2007 dosarul Elodia Ghinescu zguduia ţara

Cazul, care urma să devină unul senzaţional din toate punctele de vedere, începea în urmă cu 16 ani, în septembrie. O cunoscută avocată din Braşov era de negăsit. Dispariţia ei fusese raportată poliţiştilor chiar de soţul ei, ofiţer la rândul său, la o săptămână de când nimeni nu mai ştia nimic de ea. Imediat, Cristian Cioacă a devenit suspect.

Anchetatorii spuneau atunci că fostul poliţist şi-a ucis soţia în apartamentul în care locuiau, după o ceartă conjugală, iar cadavrul l-a aruncat într-un loc neştiut. Lucru negat vehement de Cioacă, de fiecare dată când a fost luat la întrebări. 

Şi aşa a început isteria naţională pentru a desluşi misterul. Inclusiv Biserica s-a implicat în căutarea Elodiei. Şi Interpolul a intrat pe fir - avocata ar fi fost cautată în 190 de ţări, după ce mai mulţi oameni au fost convinşi că au văzut-o zburând spre diverse destinaţii ale mapamondului. Şapte ani mai târziu, după ce a fost declarată oficial decedată, a venit prima sentinţă. 

Cristian Cioacă, condamnat inițial la 22 de ani de închisoare, în dosarul Elodia

Fostul poliţist a fost condamnat iniţial la 22 de ani de închisoare, însă în iunie 2014 Curtea de Apel Piteşti i-a diminuat pedeapsa pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu. A fost condamnat la 15 ani şi opt luni de închisoare din care a executat doar 9 ani. 

Nu a trecut testul detectorului de minciuni, şi chiar și în lipsa cadavrului judecătorii au avut destule probe în baza cărora i-au stabilit vinovăţia.  

Fostul poliţist trebuia să fie eliberat abia în august 2028. Din pedeapsă au fost scăzute 449 de zile de arest preventiv. 480 de zile au fost câștigate prin recursul compensatoriu și 712 ca urmare a muncii prestate. În continuare rămâne o singură întrebare, care a fost pusă de mii de ori: Ce s-a întâmplat de fapt cu Elodia?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Povestea celei mai mediatizate crime din istoria României. Familia Elodiei este revoltată de eliberarea lui Cioacă: "Strigător la cer!"